Politiet retter søkelyset mot islamistene

Saken mot islamisten Ubaydullah Hussain er overført til Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet. Politiinspektør Einar Aas sier at miljøet har bedt om oppmerksomhet. – Det skal de nå få.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil med stor sannsynlighet fremstille Hussain for varetektsfengsling lørdag.

– Seksjon for organisert kriminalitet vil i tiden fremover gi det ekstreme islamistmiljøet større oppmerksomhet, og vi samarbeide tett med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), sier Einar Aas til NTB.

Hussain ble pågrepet da han meldte seg på Sentrum politistasjon i Oslo torsdag, kort tid etter at politiet aksjonerte mot boligen hans.

Les også: Islamistleder siktet for alvorlige trusler

Torsdag fortalte stasjonssjefen på en pressekonferanse at truslene Hussain er siktet for, ble fremsatt for én og to uker siden.

Nina Johnsrud i Dagsavisen er den ene av to journalister Hussain er siktet for å ha truet.

I tillegg er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) varslet om en Facebook-melding fra Hussain, som har stått fram som talsmann for islamistgruppen Profetens Ummah. «Jeg skal gi dem beskyttelse jeg, inshallah.

Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skriver Hussain på Facebook med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savner politibeskyttelse.

Personvernpolicy