EUROPALIGAEN: Steaua Bucuresti - Molde, 2-0

Molde-ungdommene fikk det tøft i Bucuresti

Moldes Magne Simonsen (t.h.) i en takling med Steaua Bucurestis Alexandru Chipciu (t.v.) under torsdagens kamp i møte mellom de to lagene i Europaligaen i București. Foto: Robert Ghement (EPA)
Moldes Magne Simonsen (t.h.) i en takling med Steaua Bucurestis Alexandru Chipciu (t.v.) under torsdagens kamp i møte mellom de to lagene i Europaligaen i București. Foto: Robert Ghement (EPA)

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær gamblet med å spare et helt lag i europaligakampen mot Steaua Bucuresti torsdag. Det resulterte i overkjøring og 0-2-tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta:
Europaligaen fotball torsdag, gruppe E 3. runde:

Steaua Bucuresti (Romania) – Molde 2-0 (2-0)

45.000 tilskuere

Mål: 1-0 Vlad Chiriches (30), 2-0 Raul Rusescu (32).

Dommer: Huseiyin Ocak, Frankrike.

Gult kort: Magne Simonsen, Abdou Camara, Molde.

Molde (4-3-3): Ole Söderberg – Viktor Johansen, Børre Steenslid, Magnar Ødegaard, Magne Simonsen – Emmanuel Ekpo, Magnus Stamnestrø, Etzaz Hussain (Ivar Furu fra 90.) – Joshua Gatt (Eirik Hestad fra 69.), Davy Claude Angan, Andreas Hollingen (Abdou Camara fra 46.).

Steaua skapte sjanse på sjanse mot et tappert Molde-lag med snittalder under 22 år. Blant annet vartet keeper Ole Söderberg opp med en strafferedning og hindret at sifrene ble styggere i den rumenske hovedstaden.

Solskjærs utvalgte holdt unna i starten, men måtte gi tapt på litt uheldig vis etter en halvtimes spill. Raul Rusescus skudd fra distanse traff Børre Steenslid i ryggen og spratt midt i feltet. Der dukket midtstopper Vlad Chiriches opp og brassesparket ballen inn til Steaua-ledelse.

To minutter senere var vertene igjen på farten. Iasmin Latovlevici fikk bevege seg fritt mot Molde-feltet og skjøt fra omtrent 20 meter. Rusescu snek seg foran gjestenes midtstoppere, fikk en tå på ballen og styrte den forbi Söderberg til 2-0.

Kampen så ut til å være kjørt da Magne Simonsen felte Alexsandru Chipciu i eget felt 11 minutter ut i annen omgang. Men Söderberg, som allerede hadde vist fine takter, var med på Cristian Tanases straffespark og avverget mesterlig.

Mot slutten av kampen bølget spillet fram og tilbake, men Steaua hadde hele veien god kontroll på eget gress. Rumenerne topper europaligaens gruppe E med sterke poeng på tre kamper. Molde står bokført med tre poeng etter én hjemmeseier og to bortetap.

For Solskjærs menn venter en viktig kamp mot gullrivalen Rosenborg hjemme søndag. Til det møtet har manageren i det minste en gjeng uthvilte spillere å plukke fra.

Les også:

Rosenborg sløste bort poengene mot Kharkiv

I kveld gjelder det for Rosenborg og Molde

Les alt om fotball på Avspark

Personvernpolicy