Elden: – Hussain blir løslatt i kveld

LØSLATT: John Christian Elden tror hans klient kan bli løslatt i løpet av kvelden. Foto: Solum, Stian Lysberg (NTB scanpix)
LØSLATT: John Christian Elden tror hans klient kan bli løslatt i løpet av kvelden. Foto: Solum, Stian Lysberg (NTB scanpix)

Skal ha kommet med alvorlige trusler mot to journalister. Kan bli løslatt allerede i kveld, sier mannens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ettermiddag ble den antatte lederen av grupperingen Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, pågrepet og siktet for å ha fremsatt trusler mot to journalister i riksmediene.

Ifølge mannens forsvarer, Johan Christian Elden, stiller Hussain seg uforstående til siktelsen.

– Han mener han ikke har fremsatt noen trusler. Utover det er det vanskelig å kommentere saken, for politiet har ennå ikke redegjort for hva truslene innebærer, sier Elden til NRK.

Hussain har siden i ettermiddag sittet i lengre avhør med politiet.

– Han blir avhørt nå i kveld, og deretter regner vi med at han blir løslatt. Vi har ikke fått noen signaler fra politiet som skulle tilsi at de ønsker varetektsfengsling, uttaler Elden.

Les også: Islamist pågrepet for trusler

Meldte seg på politistasjon

SIKTET. Den antatte lederen av grupperingen Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, ble pågrepet og siktet torsdag. Foto: NTB scanpixSIKTET. Den antatte lederen av grupperingen Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, ble pågrepet og siktet torsdag. Foto: NTB scanpix

Politiet sa på en pressekonferanse torsdag at de hadde pågrepet og siktet en person for å ha fremsatt trusler for henholdsvis èn og to uker siden.

I timene før pressekonferansen hadde de gått til aksjon mot mannens bolig på Bjerke i Oslo, men han var på det tidspunktet ikke hjemme.

Da Hussain ble gjort oppmerksom på at politiet var ute etter ham skal Hussain selv ha tatt initiativt til å melde seg på Stovner politistasjon, der han også ble pågrepet.

– Dessverre kan jeg ikke si noe konkret om personene truslene har blitt rettet mot, men de er informert om aksjonen, sa Lund under dagens pressekonferanse.

Les også: Islamist vil melde seg for politiet

Skrev melding til jøder

Onsdag kveld la Hussain ut en melding på Facebook med følgende budskap etter at jøder i Oslo følte seg utrygge og ønsket tettere oppfølging av politiet:

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skrev Hussain på Facebook, med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savner politibeskyttelse.

Ifølge hans advokat skal meldingen være ironiske skrevet etter at mediene skal ha rettet et kraftig søkelys på at flere medlemmer av Profetens Ummah har tatt jegerprøven.

Politiet uttalte på torsdagens pressekonferanse at de var kjent med melding, men at den ikke er en del av siktelsen som er tatt ut.

Les også:

Politiet aksjonerte mot islamistleder

Politiet i Oslo etterforsker trusler mot norske jøder

Flere ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge

Personvernpolicy