Politiet aksjonerte mot islamistleder

Ubaydullah Hussain (i forgrunnen) under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Ubaydullah Hussain (i forgrunnen) under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Politiet aksjonerer torsdag mot islamisten Ubaydullah Hussain, som har lagt meldinger på Facebook som kan oppfattes truende, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 11-tiden torsdag at politiet gikk til aksjon mot Hussains bolig på Bjerke i Oslo, med tre biler og åtte mann utstyrt med skjold, slegge og øks, melder NRK.

Det viste seg imidlertid at Hussain, som er leder for Profetens Ummah, selv ikke var på stedet.

Etter det NRK erfarer, bestemte politiet seg for å pågripe Hussain etter at han i går kom med trusler mot jøder i Norge.

Oslo-politiet har så langt ikke kommentert aksjonen.

Blant annet skrev Hussain følgende på Facebook:

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg, inshallah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47.», med en lenke med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savner politibeskyttelse.

I kommentarfeltet til innlegget skriver Hussain at han allerede har skaffet seg en AK 47. Videre skriver han: «Det er synd at broren som skjøt mot synagogen i 2005 eller 2006 ikke traff noen!»

I 2006 ble det løsnet skudd mot synagogen på St. Hanshaugen og to år senere ble Arfan Bhatti dømt for medvirkning til denne skyteepisoden. Bhatti har siden deltatt på flere demonstrasjoner sammen med de ytterliggående islamistene i «Profetens Ummah».

I et intervju med NRK onsdag kveld utelukket ikke Hussain et nytt angrep på synagogen:

– De er en del av en okkupasjonsmakt, Israel. Så lenge en gruppering, religion eller folkeslag er i fysisk krig med islam, er de våre fiender. Enhver gruppe eller et land som er i krig mot en annen part, må forvente et svar tilbake, sa Hussain.

Les mer: Politiet i Oslo etterforsker trusler mot synagoge

Personvernpolicy