Åpen for alle - alltid

Rektor dømt i ankesak om overgrep mot elev

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 51 år gammel mann er i Hålogaland lagmannsrett dømt til tre og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente. Han var rektor da forholdet begynte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to holdt til ved en liten skole i en av Bodøs nabokommuner. Eleven var ensom og manglet omsorg hjemmefra. Rektorens familie fungerte som omsorgshjem da det utviklet seg et omfattende seksuelt forhold til den 28 år eldre rektoren, skriver Avisa Nordland.

Salten tingrett dømte i vår mannen for å ha hatt gjentatte samleier med eleven før hun fylte 15, og for å ha misbrukt posisjonen sin som rektor og tillitsforholdet til jenta. Retten trekker fram som skjerpende at jenta to ganger ble påført uønsket graviditet.

Les også: Elev filmet samleie med rektor med "spionpenn"

Selv har mannen stått fast på at han er uskyldig og forklarte i lagmannsretten at han var impotent. Jenta filmet imidlertid tre tilfeller av seksuell omgang, og filmene ble vist i retten. Han nektet for at det var ham på to av filmene, men innrømmet den tredje, minst grove.Mannen må i tillegg til fengselsstraffen betale sin tidligere elev 198.000 kroner i oppreisning og erstatning.