Legger frem flere SMSer i Øygard-saken

OMFATTENDE KONTAKT: Torsdag vil retten få vite mer om den omfattende telefonkontakten mellom Rune Øygard (bildet) og jenta han er tiltalt for å ha forgrepet seg på. (Foto: NTB scanpix)
OMFATTENDE KONTAKT: Torsdag vil retten få vite mer om den omfattende telefonkontakten mellom Rune Øygard (bildet) og jenta han er tiltalt for å ha forgrepet seg på. (Foto: NTB scanpix)

Torsdag forklarer en politimann seg om den omfattende mobilkontakten mellom Rune Øygard og jenta. Et tema som så langt i saken er viet lite oppmerksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Øygard-saken:

* Rune Øygard (53) er tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Han har hele tiden nektet straffskyld.

* Øygard representerer Arbeiderpartiet og har vært ordfører i Vågå kommune i Ottadalen siden 1995. Han er av et enstemmig kommunestyre innvilget permisjon med full lønn til saken mot ham er over.

* Politiet startet etterforskning etter at jentas familie anmeldte Øygard 25. september 2011. Statsadvokaten i Hedmark og Oppland tok ut tiltale mot ordføreren 29. mars i år.

* Ifølge tiltalen skjedde ett av overgrepene da jenta var under 14 år, mens de andre overgrepene skal ha skjedd mens hun fortsatt var under 16 år.

* Tirsdag 9. oktober startet saken i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.

* Det er satt av fire uker til saken.

* Det er stevnet 64 vitner.

Etter planen vil politimannen Bjørn Bjørnstad etter lunsj forklare seg om de tekniske analysene av kontakten Øygard og den 17 år gamle jenta hadde på mobiltelefon.

Politiet har fått utlevert loggene som viser samtaler og meldinger til og fra begges mobiltelefoner, og analysert trafikk- og posisjonsdataene.

Totalt skal det dreie seg om et firesifret antall samtaler, SMSer og MMSer mellom de to.

Får vite omfanget

Flere vitner har så langt i retten fortalt at Øygard og jenta ofte var i kontakt med hverandre. Torsdag vil retten få vite mer om omfanget og innholdet av denne kontakten.

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal sier til TV 2 at hun anser opplysningene som vil komme frem som gode bevis.

Jenta har tidligere forklart at hun hadde hyppig kontakt med Øygard, via telefon og SMS, etter høstferien 2009 da det første overgrepet skal ha skjedd.

Les også: Broren til Øygard: - Å være naken betyr egentlig å være tynnkledd

Etter hvert ble det mer av det jenta kalte «kjærestekontakt» mellom henne og Øygard, både i tekstform og via Skype.

Øygard har på sin side forklart at SMS-kontakten i hovedsak fant sted når jenta hadde det vondt, og i forbindelse med hjelp til skolearbeid.

Les også: Gammel venn tok Øygard i forsvar

«Ubrukelige» bevis

Ifølge TV 2 vil politimannen som skal vitne også gjøre rede for hvilke type opplysninger de ikke har hatt mulighet til, av ulike årsaker, å innhente som bevismateriale.

Blant annet skal det dreie seg om nakenbildene som jenta har forklart at ordføreren tok av henne med mobilen.

Ellers skal blant andre PR-rådgiver Elizabeth Hartmann i vitneboksen, i tillegg til den mye omtalte skolelederen Jehans Storvik som møter for andre gang for å endre sin forklaring.

Les også: Øygards presserådgiver må svare for seg

Personvernpolicy