«Fjordman» fra blogg til Breivik-bok

Bloggeren Fjordman utgir bok om Breiviksaken på nyåret. Foto: Skjermdump
Bloggeren Fjordman utgir bok om Breiviksaken på nyåret. Foto: Skjermdump

Bloggeren Peder Nøstvold Jensen, som under psevdonymet «Fjordman» inspirerte terroristen Breivik, skriver nå bok om Breivik-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skjønte gradvis i løpet av 2012 at publikum også bør få høre min versjon av saken. Min kommende bok vil være på engelsk, som er mitt arbeidsspråk, og heter «Witness To Madness».

Det skriver den kjente islamkritiske bloggeren Peder Nøstvold Jensen, bedre kjent under sitt engelske psevdonym «Fjordman», på det danske nettstedet Snaphanen.

Der kunngjør Jensen at han nå arbeider på sin versjon av hele historien om Breivik, som Fjordman selv ble så knyttet til i offentligheten. Breivik brukte store mengder av Fjordmans skriverier i sitt beryktede manifest.

Hele 111 ganger siterte Breivik «Fjordman» i manifestet han sendte ut før han startet sine massemyrderier og ødeleggelse av Oslo.

Les også: Publiserte sin egen vitneforklaring på nett

Peder Jensen får imidlertid ikke noe forlag til å utgi sin bok. Derfor vil han gi den ut i egen regi, både i papir og på nett.

Jensen valgte å stå frem med sitt rette navn i VG i fjor høst, etter at Breiviks beundring av hans tankegods var blitt viden kjent. Fjordman viste seg å være en da 36 årig sønn av en radikaler i Ålesund.

Pedersen varsler at boka vil komme ut tidlig i 2013 og den beskriver hvordan han synes massemediene oppførte seg i forbindelse med saken.

Den vil også inneholde Jensens personlige analyse av Breiviks manifest og psykologi.

Les mer om terrorsaken

Personvernpolicy