Halvorsen ble kastet ut av Stoltenberg og skjelte ut Røkke

Halvorsen ble kastet ut av Stoltenberg og skjelte ut Røkke
Halvorsen ble kastet ut av Stoltenberg og skjelte ut Røkke

Kristin Halvorsen kommer med oppsiktsvekkende avsløringer i sin nye bok «Gjennomslag».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe av det mer oppsiktsvekkende med boken «Gjennomslag» er at den tidligere SV-lederen letter på sløret om sitt forhold til statsminister Jens Stoltenberg. Under klimaforhandlingene i 2007 skal det nemlig ha gått en kule varmt, ifølge Dagbladet.no.

Les også: SV stiller seg bak norsk ekstra- rente på kriselån til Island

Regjeringskrise

Halvorsen skal ha blitt kastet ut av Statsministerens kontor av Jens Stoltenberg. På vei ut døra tenkte hun: Nå er det regjeringskrise.

«Han ble så forbannet som jeg aldri har sett ham før. Så rasende. jeg tror det var fordi jeg utfordret hele hans måte å tenke på rundt disse problemstillingene. Han brølte så høyt at Bård Vegard (Solhjell), som kom opp trappa utenfor, hørte ham gjennom de tjukke kontorveggene. Og det er veldig, veldig sjelden at Jens sprekker på den måten», forteller Halvorsen i «Gjennomslag».

Bakgrunnen for krangelen var at Stoltenberg ønsket å holde fast ved det internasjonale kvotesystemet, mens Halvorsen ville at kuttene skulle tas hjemme. Under en pressekonferanse onsdag ga Halvorsen uttrykk for at hun setter stor pris på samarbeidet med Stoltenberg.

Les også: Halvorsen vurderte å gå allerede i 2009

Lynte mot Jens

Det er ikke bare Stoltenberg som har «klikket» på Halvorsen. Hun har også blitt rasende på han under en krangel om monstermastene i Hardanger.

– Jeg var så sint at jeg satt og lynte, forteller Kristin Halvorsen i boka.

Krangelen resulterte i at hun streiket, og droppet en regjeringskonferanse.

Kjeftet på Røkke

Det er ikke bare Stoltenberg som får passet sitt påskrevet i Halvorsens nye bok. I den mye omtalte boken karakteriserer hun også Kjell Inge Røkke som en ustabil, irrasjonell og forsmådd guttunge, ifølge DN.no.

Hun forteller også om da hun var fungerende statsminister, og måtte møte opp på Statsministerens kontor (SMK) fordi Røkke truet med å selge Aker Kværner om ikke staten kjøpte seg inn.

- Lykke til med salget, er Røkkes eneste kommentar til DN.

Les også: SV-politiker angrer på grønne sertifikater

Personvernpolicy