Seilfisk gikk til angrep på fiskere

Den 300 kilo tunge fisken hoppet opp i båten og var nær ved å spidde en av fiskerne. – Vi var redde, men det er en god historie å fortelle, sier fiskerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe australske venner var på en seks dager lang fisketur da de fikk en seilfisk på kroken, mandag forrige uke.

Vennene var heldige som ikke ble påført skader etter at dem 300 kilo tunge fisken tok seg om bord i fiskebåten.

I videoen kan man se seilfisken på lang avstand før den i voldsom fart suser mot båten og hopper opp på dekk, der den er nære ved å treffe en av kameratene som desperat forsøker å komme seg unna den forlengede «sverdformede» overkjeven.

– Vi var ute for å sjøfiske da den plutselig bet på og gjorde alt for å slippe unna. Den holdt på i fem minutter før den stormet mot oss og hoppet opp i båten, sier skipperen Daniel Carlsen til Cairns.

Om bord i båten kan man se hvordan seilfisken blir desperat og ødelegger en rekke gjenstander på båten før den kaster en stol som treffer en av fiskerne i hodet. Etter å ha kjempet noen sekunder klarer den å komme seg ut i havet uten kroken i munn.

Se også: Fikk 300 kilos alligator på kroken

Carlson sier til avisen at det ikke er den største seilfisken han har sett, men at det definitivt er den mest minneverdige.

– Det vil være en god historie å fortelle. Vi er glad vi slapp fra hendelsen og at fisken ikke ble skadet, sier Carlson til Cairns.

Videoen ble lagt ut på YouTube 18. november og har allerede nærmere fire millioner visninger.

Se også: Dette hadde de ike forventet

Personvernpolicy