Sykehjem ga beskjed til feil person om at moren var død

BLEMME: Gunnar Berg-Nilsen (bildet) fikk feilaktig beskjed om at moren hans var død, og en annen familie fikk dermed tilsvarende for sent beskjed om at deres familiemedlem virkelig var død. Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)
BLEMME: Gunnar Berg-Nilsen (bildet) fikk feilaktig beskjed om at moren hans var død, og en annen familie fikk dermed tilsvarende for sent beskjed om at deres familiemedlem virkelig var død. Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)

Gunnar Berg-Nilsen fikk beskjed fra sykehjemmet om at moren hans var død. Så kom kontrabeskjeden tre timer senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsbudskapet kom via telefon fra Frednes Sykehjem i Prosgrunn tirsdag morgen, og sendte naturlig nok sønnen Gunnar Berg-Nilsen ut i dyp sorg.

Tre timer senere kom en ny beskjed fra sykehjemmet.

– Jeg ble helt satt ut da jeg fikk telefon om at mor er død. Da jeg tre timer seinere ble fortalt at hun ikke er død, fikk jeg sjokk. Er det mulig? De la seg helt flate på sykehjemmet og beklaget, men hvor er internkontrollen?, spør Berg Nilsen Porsgrunns Dagblad.

– Ikke din mor

Moren til Berg-Nilsen er 83 år og såkalt langtidspasient ved sykehjemmet. Likevel kom det helt uventet på familien at hun hadde gått bort.

Han varslet naturlig nok flere av sine nærmeste om dødsfallet. Tabben ble avslørt da Berg-Nilsen tok en telefon til sykehjemmet for å få litt mer informasjon før han dro dit med familien.

– Jeg fikk snakke med en pleier, presenterte meg og sa det gjelder min mors død. Pleieren ba om mors navn, sjekket og svarte at «men hun er jo ikke død! Vi har hatt ett dødsfall her i natt, men det er ikke din mor». Jeg ble helt sjokkert, forteller han til pd.no.

Dermed ble det en ny ringerunde til familien.

– At vi fikk feil beskjed må jo bety at en annen familie ikke fikk beskjed. Hva med dem?, spør Berg-Nilsen.

Les også: Mann møtte opp i egen begravelse

– Beklager inn i evigheten

Virksomhetsleder ved Frednes, Kristin Johansson, beklager det hun selv beskriver som en utilgivelig glipp. Tirsdag startet gjennomgangen for å finne ut hvordan tabben kunne skje.

– Vi kan beklage inn i evigheten, men det har skjedd. Det vi vet så langt, er at riktig journal er ført på riktig pasient. Likevel er feil pårørende blitt varslet, sier Johansson til pd.no, og konstaterer samtidig at en annen familie dermed fikk altfor sent beskjed.

Hun lover at prosedyrene ved sykehjemmet vil bli grundig gjennomgått.

Trykk her for å lese hele historien hos Porsgrunns Dagblad

Personvernpolicy