Elev filmet samleie med rektor med «spionpenn»

Rektoren måtte se videoene i retten, men nektet for at det var ham. – Helt tydelig at det er ham i filmene, sier jentas bistandsadvokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai i år ble en tidligere rektor ved en skole i Nordland dømt for å ha hatt seksuell omgang med en av sine elever under 16 år.

Mens påstanden i tingretten var ett år og to måneders fengsel, avsa tingretten en knusende dom mot rektoren i mai i år. Mannen ble dømt til tre og et halvt års fengsel, og til å betale jenta en erstatning på 198.000 kroner.

Den tidligere rektoren anket dommen. Den tidligere rektoren sier han anket saken fra tingretten til lagmannsretten fordi han hevdet å være impotent og ikke kunne ha gjennomført handlingene han er tiltalt for.

– Fascinerende at han nekter

Mandag og tirsdag denne uka gikk ankesaken for Hålogaland lagmannsrett der jentas bistandsadvokater la frem videobevis for retten.

Tirsdag måtte mannen se videoopptakene tenåringsjenta har tatt opp ved hjelp av en spionpenn. Alle filmene er filmet hjemme hos den tidligere rektoren.

Det er helt tydelig at det er ham i filmene, og det var fascinerende å høre ham sitte og nekte i retten, sier jentas bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik til Avisa Nordland.

Mannen benekter at det er han som er å se i de to mest grove filmene, men han erkjenner at det er han som er på den tredje filmen.

– Et videoopptak viser intim berøring ved en anledning, ja. Det var galt av meg. Jeg har angret veldig på det, sier mannen i lagmannsretten onsdag ifølge Nordlys.

Filmet samleiene

På tidspunktet de to hadde et forhold var den 28 år eldre mannen rektor på skolen der den da 15 år gamle jenta var elev. Hun skal ha hatt en vanskelig skolegang og søkte ofte til lærere for trøst.

Ifølge dommen i tingretten skal rektoren ha dratt nytte av jentas sårbare situasjon for å skaffe seg seksuell omgang med henne.

De skal ved flere anledninger ha hatt samleie, men det var da hun forsto at den tidligere rektoren hadde begynt å se seg om etter en ny kvinne, at hun fikk tak i et spionkamera for å skaffe seg bevis for hva som hadde foregått mellom dem.

Ble gravid to ganger

Mannen har tidligere nektet for at noe har skjedd, og sa i tingretten at han kun ga henne omsorgen hun trengte.

I dommen fra tingretten tidligere i år legges det også vekt på at jenta to ganger ble gravid under det rundt fem år lange forholdet, en gang i 2006 og en gang i 2009. Jenta tok abort ved begge graviditetene.

Personvernpolicy