Kristin Halvorsen vurderte å gå allerede i 2009

Kunnskapsminister og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen snakker ut i ny bok. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Kunnskapsminister og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen snakker ut i ny bok. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristin Halvorsen innrømmer i en ny bok at hun var deprimert og totalt utslitt etter det siste stortingsvalget i 2009. Hun vurderte å gå av som partileder, men mente kronprinsene Lysbakken og Solhjell hadde for liten erfaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i en bok om Kristin Halvorsen, som kommer ut onsdag, skriver Aftenposten.

Kristin Halvorsen selv var så utslitt at hun ikke turde gå hjem tidlig fra jobb og legge seg, i frykt for at hun ikke greide å stå opp igjen dagen etter.

– Jeg var skikkelig deppa etter valget. Da var jeg nær ved å bikke, møte veggen, ikke orke mer. Jeg syntes det var veldig demotiverende å ha jobbet så utrolig mye – jeg og SV hadde gjort en forskjell de fire første årene – og fått så lite igjen for det. I Arbeiderpartiet var det veldig lite forståelse for at jeg hadde vært lynavleder for Jens i de årene. Jeg mener Arbeiderpartiet hadde en stor fordel av at SV var med i regjeringen, mens de bare var opptatt av å cashe inn valgseieren, sier Halvorsen i boken.

SV-lederen vurderte å gå av, men mente at de to mulige arvtakerne Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell da var for uerfarne

– Audun hadde ikke vært i regjeringen. Bård Vegar hadde ikke vært på Stortinget. Vi hadde flere kandidater, men de to var de mest opplagte, sier Halvorsen.

Boken «Gjennomslag» er skrevet av den mangeårige NRK-reporteren Lilla Sølhusvik.