Øygards bror i vitneboksen

Forsvarer Mette Yvonne Larsen forlater rettsal 1 i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag formiddag den tredje uka i saken mot Vågå-ordfører Rune Øygard som er tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Forsvarer Mette Yvonne Larsen forlater rettsal 1 i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag formiddag den tredje uka i saken mot Vågå-ordfører Rune Øygard som er tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Storebroren til Rune Øygard er ordfører i nabokommunen til Vågå. Onsdag skal han selv vitne i saken mot broren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolv Kristen Øygard (59) er øverste politiske leder i hjemkommunen til den 17 år gamle jenta som Rune Øygard er tiltalt for å forgrepet seg på, noe jentas bistandsadvokat påpekte så sent som tirsdag da rektoren ved en av skolene til jenta vitnet.

Som Øygards bror er han et av vitnene i overgrepssaken som kjenner ordføreren tettest, og som ved flere anledninger har observert Rune Øygard sammen med 17-åringen.

Les også: Benekter makt-nettverk rundt Øygard

Han var også med på en hytteturen der jenta skal ha blitt svært fortvilet over at hun måtte reise hjem før de andre, en historie som er ment å skulle underbygge påstandene om de vanskelige familieforholdene jenta levde under.

Da Lisbeth Øygard, Rune Øygards svigerinne, vitnet i overgrepssaken, lanserte hun teorien om at jenta beskyldte Rune Øygard for overgrep for selv å komme seg ut av en lei knipe.

Onsdagen er viet forsvarets vitner, blant dem nevnte Rolv Kristen Øygard.

Personvernpolicy