Statoil stevnes for retten i Iran

Statoil stevnes for retten i Iran
Statoil stevnes for retten i Iran
Artikkelen fortsetter under annonsen

En iransk domstol vil stevne Statoil og tidligere direktør Olav Fjell for ærekrenkelser. Rettssaken er berammet til 1. januar neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Mehdi Hashemi, sønnen til den tidligere presidenten i Iran, Akbar Hashemi Rafsanjani, som har anmeldt Statoil og Fjell for ærekrenkelser, melder NRK.

Bakgrunnen for søksmålet er at Hashemi mener Statoil og Olav Fjell svertet hans navn ved å blande ham inn i en korrupsjonssak som ble avslørt i 2003, og nå skal domstolen ha bestemt seg for å kjøre saken.

I 2004 ble Statoil dømt for korrupsjon og måtte betale 20 millioner kroner i bot. Den daværende sjefen for internasjonale operasjoner, Richard John Hubbard, måtte betale en bot på 200.000 kroner for sin befatning med saken.

Avsløringen førte til at Statoils styreleder Leif Terje Løddesøl, toppsjef Olav Fjell og Richard John Hubbard måtte trekke seg. Anklagene mot Olav Fjell ble droppet på grunn av mangel på bevis.

Informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil sier de ikke har mottatt noen stevning.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i noen spekulasjoner om dette. Statoil har ikke mottatt søksmålet som omtales i saken, og vi forholder oss til det, sier han.

Tidligere Statoil-direktør Olav Fjell sier at han er kjent med meldingen i den iranske nettavisen, men at han ikke ønsker å kommentere saken