Dopingjeger: - Tidenes største norske skandale

IKKE I TVIL: Inggard Lerheim har jobbet med antidoping-arbeid i 35 år. Han beskriver Steffen Kjærgaards innrømmelser som tidenes norske skandale. (Arkivfoto: NTB scanpix)
IKKE I TVIL: Inggard Lerheim har jobbet med antidoping-arbeid i 35 år. Han beskriver Steffen Kjærgaards innrømmelser som tidenes norske skandale. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Antidoping-ekspert Inggard Lereim er ikke i tvil om at Steffen Kjærgaards innrømmelser om dopingbruk er Norges største dopingsak i historien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lereim, som har jobbet på internasjonalt nivå med antidoping i 35 år, var fortsatt i sjokk da VG Nett ba om en kommentar etter at Steffen Kjærgaard tirsdag formiddag varslet dopinginnrømmelser.

- Det er ingen med så sentrale roller som har blitt tatt før. Han er den første med lederrolle i en særidrett som innrømmer doping. Det gjør det særlig alvorlig, selv om han ikke var leder på det tidspunktet. Sånn sett skal man ikke dømme hardere enn man må, sier Lereim som finner hele saken trist.

- Han har vært en svært betydningsfull norsk idrettsprofil, som har inntatt en lederrolle hvor han ikke har fortalt sannheten.

Bakgrunn: - Kjærgaard innrømmer dopingmisbruk

- Det har tatt altfor lang tid

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener Kjærgaards innrømmelser kommer for sent.

- Han hadde vunnet mer som person på å stå frem tidligere. Det er fint at han forteller det han vet, men det har tatt altfor lang tid, sier Pedersen til VG Nett.

Men Pedersen sier at han samtidig forstår hvorfor det har tatt tid for Kjærgaard å stå frem.

- Å nekte har vært en naturlig forsvarsmekanisme for både Lance Armstrong og alle rundt ham. Steffen og Lance var nært alliert på US Postal og blodsbrødre, så Steffen har vel følt på det.

- Måtte vel komme

TV2s sykkelekspert Christian Paasche sier han har gått og ventet på at det skulle smelle.

- Det måtte vel komme. Nå er tidspunktet for alle som har dårlig samvittighet til å stå frem, sier han.

NRKs sykkelkommentator Jann Post er heller ikke veldig overrasket.

- Men at han har nektet for det helt frem til nå, synes jeg er spesielt, sier han.

Personvernpolicy