Åpen for alle - alltid

Fem såret i kraftig skuddveksling i Beirut

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem personer er såret i skuddvekslinger sør i Libanons hovedstad Beirut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skytingen brøt ut i utkanten av et sunnimuslimsk område, Tariq al-Jadida, som grenser til et sjiamuslimsk område. Situasjonen er nå svært spent i den libanesiske hovedstaden, knapt tre dager etter at en av landets fremste etterretningssjefer, Wissam al-Hassan, ble drept av en kraftig bilbombe i sentrum av Beirut.

Mistanken retter seg mot Syria, og drapet har skjerpet konflikten mellom sunnimuslimer som er kritiske til Syria, og sjiamuslimer som støtter Hizbollah-bevegelsen, som dominerer Libanons regjering og er en nær alliert av Syria.

En lokal TV-stasjon snakket med innbyggere i området som ba om at sårede ble evakuert. Soldater sperret av området og hindret journalister og fotografer i å ta seg inn i Tariq al-Jadida-distriktet. Søndag brukte libanesisk politi tåregass mot demonstranter som forsøkte å storme statsministerboligen.