Viking holdt unna for Sogndal

Vikings Johan Lædre Bjørdal scoret kampens første mål mot Sogndal på Viking Stadion søndag. Siddisene vant til slutt 2-1. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Vikings Johan Lædre Bjørdal scoret kampens første mål mot Sogndal på Viking Stadion søndag. Siddisene vant til slutt 2-1. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Sogndal så ut til å ta poeng i fjerde kamp på rad, men ni minutter før slutt fikset Vidar Nisja 2-1-seier for Viking hjemme i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vertene fikk stort sett styre kampen som de ville mot et noe tamt Sogndal-lag, men skapte ikke all verden av sjanser. Scoringer av Nisja og Johan Lædre Bjørdal var imidlertid nok til å vinne for første gang siden 21. september.

Se høydepunkter fra kampen på Avspark

Viking hadde ballen mye i starten og tok fortjent ledelsen på et hjørnespark etter 26 spilte minutter. Trond Erik Bertelsen slo inn, og i feltet var Bjørdal sterkest og stanget inn 1-0 fra kort hold.

Les siste nytt om Viking på Avspark

Sogndal virket tannløse, men fikk en noe heldig scoring på et godt tidspunkt like etter pause. Bjørdal burde ha klarert den lange ballen mot gjestenes spissduo enkelt, men bommet. Deretter var Ulrik Flo var sterk og god da han fikk med seg ballen og hamret den opp i nettaket.

Les siste nytt om Sogndal på Avspark

Bortelaget virket fornøyd med ett poeng og la seg lavt, men måtte til slutt se en ny ball snike seg forbi Kenneth Udjus. Nisja fikk ballen fra Trond Olsen ved kanten av 16-meteren og plasserte den utakbart i mål via lengste stolpe.Flere scoringer ble det ikke, og Sogndal gikk glipp av viktige poeng i nedrykkskampen. Fredrikstad på kvalifiseringsplass er tre poeng bak og møter Brann på hjemmebane mandag. Viking tok seg på sin side forbi Haugesund, Vålerenga og Brann opp til 5.-plass på tabellen.

Les mer om Tippeligaen på Startsidens fotballtjeneste Avspark.

Personvernpolicy