Romsås-drapet: – Våpenet gikk av ved et uhell

En kvinne i i 30-årene ble funnet død i en leilighet på Romsås natt til lørdag. En mann som tidligere hadde status som vitne er pågrepet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En kvinne i i 30-årene ble funnet død i en leilighet på Romsås natt til lørdag. En mann som tidligere hadde status som vitne er pågrepet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den 40 år gamle mannen som er siktet for drap på sin samboer på Romsås i Oslo lørdag, sier skytevåpenet gikk av ved et uhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ringte selv inn til AMK-sentralen og varslet om hendelsen klokken 3.44 natt til lørdag. Ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt forklarte han at årsaken var «lek med skytevåpen».

– Han anfører at dette var et uhell som fikk fatale følger. Å si at de lekte med våpenet blir feil ord. Det var neppe snakk om noen lek. Men det ble tatt fram et håndvåpen som gikk av ved et uhell. Årsaken til at våpenet ble tatt fram er uvisst, sier mannens forsvarer Arild Langenes til TV 2.

Ifølge 40-åringen var det ett skudd som gikk av. Kvinnen ble erklært død på stedet av ambulansepersonell bare 11-12 minutter etter at samboeren hadde ringt AMK. Ifølge TV 2 ble kvinnen skutt i hodet.

Våpenet som sannsynligvis ble brukt, er beslaglagt av politiet.

– Vi avhørte den siktede lørdag, men vi har ikke spurt om han erkjenner straffskyld. Vi har ingen flere detaljer og jobber videre med saken, sa Rohde på en pressebrifing på Politihuset på Grønland søndag ettermiddag.

Hun opplyser at en politiadvokat vil ta stilling til varetektsfengsling på mandag.

Ifølge TV 2 er skytevåpenet som ble brukt, ikke registrert. Mannen skal ha fått det i gave for noen år siden. (©NTB)

Personvernpolicy