Ingen pågrepet etter drapsforsøk på drosjesjåfør

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen er ennå pågrepet etter at en 35 år gammel drosjesjåfør ble knivstukket og livstruende skadd i Oslo sentrum natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har hatt et vitne inne til avhør som har beskrevet nærmere det vedkommende mener å ha sett. Vi jobber videre med saken i dag, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt på en pressebrifing på Politihuset på Grønland søndag ettermiddag.

Rohde sier politiet har god tro på at de skal oppklare saken.

Politiinspektøren kan fortelle at 35-åringen som er av pakistansk opprinnelse, er på bedringens vei etter at han lørdag ble betegnet som livstruende og kritisk skadd.

– Han er ute av koma, og vi håper å få snakket med ham i løpet av dagen, sier Rohde.

Rask hjelp

Det var AMK-sentralen som varslet politiet om hendelsen i Norbygata 3 i Oslo sentrum ved 1.30-tiden natt til lørdag. At mannen raskt fikk legehjelp gjorde at han overlevde knivangrepet, fastslår Rohde.

Mannen satt trolig i drosjen da han ble knivstukket. Han jobber for drosjeselskapet Christiania Taxi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ønsker blant annet å finne ut om knivstikkingen skjedde i forbindelse med et ran. Drosjesjåføren hadde en eller flere personer i bilen, forteller Rohde.

Det var ikke videokamera i bilen til 35-åringen, en mørk Toyota Prius. Politiet undersøker mannens to mobiltelefoner i jakten på spor etter gjerningsmannen.

Mange knivepisoder

Knivstikkingen var ikke den eneste i hovedstaden i helgen. Også på Sinsen og Skøyen ble to personer angrepet og knivstukket natt til lørdag. Disse knivofrene ble ikke livstruende skadd.

Natt til søndag ble en mann stukket i halsen med en saks og en annen mann knivstukket i armen, men ingen av disse betegnes som alvorlig skadd. (©NTB)