Luxembourgs fyrstelige brudepar feiret av folket

Fra slottets balkong fikk de oppmøtte se Guillome og Stepahnies første kyss som mann og kone. Foto: Christian Hartmann / REUTERS.
Fra slottets balkong fikk de oppmøtte se Guillome og Stepahnies første kyss som mann og kone. Foto: Christian Hartmann / REUTERS.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arvestorhertug Guillome og grevinnen Stephanie de Lannoy ble lørdag viet i Notre Dame-katedralen i Luxembourg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag var det folkefest i lille Luxembourg da Europas kongelige var samlet for å overvære den kirkelige vielsen mellom arvestorhertug Guillaume og den belgiske grevinnen Stephanie de Lannoy.

Den kongelige bryllupsfeiringen i landet med drøyt en halv million innbyggere startet med en borgerlig vielse fredag, før vielsen i Notre Dame-katedralen lørdag.

Bruden var kledd i en elfenbensfarget kjole med sølvbroderier, og et 4 meter langt slør av silke og tyll med et blomstermotiv i sølv. Hun ble fulgt opp kirkegulvet av sin bror Jehan.

Da hun avga sitt løfter på landets nasjonalspråk luxembourgsk, applauderte og heiet folkemengden som hadde samlet seg for å se vielsen på storskjerm på torget i sentrum av byen, melder AFP. Ringene de to nå bærer er laget av fair trade-gull.

Etter vielsen møtte brudeparet opp på slottets balkong for vinke til publikum, og de oppmøtte fikk se parets første kyss som mann og kone, melder VG.

Bryllupet feires utover kvelden med gateshow, gratiskonsert og fyrverkeri.

Hele den norske kongefamilien var til stede under vielsen, med unntak av Ari Behn. Også den svenske og den danske kongefamilien var til stede under seremonien lørdag. (©NTB)