Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Oslo

En kvinne i i 30-årene ble funnet død i en leilighet på Romsås natt til lørdag. En mann som tidligere hadde status som vitne er pågrepet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En kvinne i i 30-årene ble funnet død i en leilighet på Romsås natt til lørdag. En mann som tidligere hadde status som vitne er pågrepet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En mann (40) er siktet for forsettlig drap etter at hans 30 år gamle samboer døde. Mannen har forklart at årsaken var «lek med skytevåpen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallet skjedde i en leilighet på Romsås i Oslo natt til lørdag. 40-åringen ringte selv til politiet klokken 3.44 og varslet om at kvinnen var alvorlig skadd.

– Mannen forklarte at et skudd skal ha gått av i forbindelse med at de to hadde lekt med et skytevåpen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Kvinnen ble erklært død på stedet av ambulansepersonell bare 11-12 minutter etter at samboeren hadde ringt AMK. Våpenet som sannsynligvis ble brukt er beslaglagt av politiet.

Ikke noe godt svar

Den siktede 40-åringen satt tidlig lørdag ettermiddag i avhør hos politiet. Rohde sier politiet ennå ikke kjenner til hva som har foregått i leiligheten i detalj, men politiets påtalejurist har valgt å sikte mannen, som er kvinnens samboer, for forsettlig drap.

– Vi har ikke noe godt svar ennå på hva som egentlig har foregått. Det er noe vi selvsagt ønsker å få svar på gjennom å stille slike spørsmål i avhør av mannen, sier Rohde til NTB.

Hun sier det er for tidlig å konkludere med om mannens forklaring om at skytingen skjedde i forbindelse med lek med skytevåpen, er troverdig.

Mannen skulle først gjennom et kortere avhør. Deretter skal politiet vurdere om de kan gjennomføre et lengre avhør senere lørdag.

Rundspørring

Politiet kunne lørdag ettermiddag ikke fastslå om skytevåpenet er registrert, og hvem som eventuelt står som eier.

Det er ikke kjent om skuddet er blitt hørt av folk i andre leiligheter eller utenfor. Det er noe polititjenestemenn kommer til å spørre om når de lørdag foretar rundspørring i blokka og i nærområdet.

Den 40 år gamle samboeren er norsk statsborger og kjent for politiet fra det Rohde beskriver som mindre alvorlige forhold fra tidligere.

Det vil i løpet av helgen bli besluttet om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling mandag.

Personvernpolicy