Åpen for alle - alltid

Åtte tenåringer arrestert for mobbing i Canada

15 år gamle Amanda Todd begikk selvmord etter at hun ble mobbet over lengre tid (Foto: NTBscanpix).
15 år gamle Amanda Todd begikk selvmord etter at hun ble mobbet over lengre tid (Foto: NTBscanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte canadiske tenåringsjenter er arrestert for mobbing ved en skole i Ontario. Pågripelsene er ledd i oppvasken etter at et 15-årig mobbeoffer begikk selvmord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i den canadiske byen London sier at jentene ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen av mobbing av en annen jente ved skolen, som ble mobbet både direkte og via sosiale medier.

De åtte er løslatt mot løfte om å møte opp i retten. I mellomtiden er de utvist fra skolen.

«Mobbing vil ikke bli tolerert hos oss. Oppførselen til disse elevene var sterkt kritikkverdig og vil bli håndtert i rettssystemet», heter det i en erklæring fra politiet.

Les også: Amanda (15) ble offer for nettmobbing

Pågripelsen skjer mens Canada sørger over 15 år gamle Amanda Todd, som begikk selvmord etter å ha lastet opp en melding på YouTube der hun fortalte at både voksne og skolekamerater hadde mobbet henne i lengre tid.

Selvmordet var bare det siste i en rekke tilfeller der mobbeofre har begått selvmord i Canada den siste tiden. Selvmordene har vakt stor oppmerksomhet i mediene og utløst kraftige reaksjoner mot all mobbeepisoder.

Fredag var det planlagt minnemarkeringer for Todd og andre mobbeofre i flere byer i Canada og andre land, som USA, India og Japan. (©NTB)