Åpen for alle - alltid

Britisk islamist vil kjempe for sharialov i Norge

Anjem Choudary er i Norge denne uka for å vitne i rettssaken mot mulla Krekar (Foto:NTBscanpix).
Anjem Choudary er i Norge denne uka for å vitne i rettssaken mot mulla Krekar (Foto:NTBscanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske islamisten Anjem Choudary starter lørdag en norsk variant av en organisasjon som kjemper for å innføre sharia-lov i vestlige land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye organisasjonen kalles Shari'ah4Norway, og tilsvarende organisasjoner er allerede etablert i land som Storbritannia, Danmark, Frankrike, Belgia, Sverige, Australia og USA, melder TV 2.

Les også: Mann pågrepet i New York for terrorplan

Choudary er i Norge denne uka for å vitne i rettssaken mot mulla Krekar. Lørdag vil han og hans norske meningsfeller imidlertid starte organisasjonen som blant annet mener det er riktig med dødsstraff for homofili og piskeslag for utukt.

Ifølge TV 2 er det ikke kjent hvilke støttespillere han har i Norge, men like før sommeren innledet han et samarbeid med nettopp Krekars tilhengere. Det er derfor trolig at det er personer fra dette miljøet som han skal starte organisasjonen sammen med.

Les også: Krekar anklages for å ha startet ny terrorgruppe

Choudary har i et tidligere intervju med TV 2 sagt at Storbritannia og andre vestlige land bør styres etter sharialovene.

– Storbritannia tilhører ikke Cameron, Blair eller det britiske folket. Det hører til Allah, og hans lover må implementeres, sa han til TV 2 i november 2010. (©NTB)