Rosenborg på tabelltopp

Borek Dockal scoret Rosenborgs første mål fra straffemerket i 2-0-seieren hjemme mot Sandnes Ulf i eliteserien fredag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Ett straffemål av Dockal og ett mål av Dorsin sørget for jubel i Trondheim. Trønderne topper dermed tabellen inntil videre.

Rosenborg – Sandnes Ulf 2-0 (1-0)

12.551 tilskuere

Mål: 1-0 Borek Dockal (str. 43), 2-0 Mikael Dorsin (82).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Borek Dockal, Rosenborg, Anel Raskaj, Tommy Høiland, Sandnes Ulf.

Lagene:

Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund – Jon Inge Høiland (Cristian Gamboa fra 33.), Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin – Borek Dockal, Mikkel Diskerud, Ole Selnæs, Daniel Fredheim Holm (Tarik Elyonoussi fra 66.) – John Chibuike – Rade Prica (Steffen Iversen fra 76.).

Sandnes Ulf (4-4-2): Sean McDermott – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Avi Pepa, Bjørnar Holmvik – Fredrik Torsteinbø (Arnor Ingvi Traustason fra 78.), Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Christian Gytkjær (Tommy Høiland fra 72.), Marius Helle (Oskar Ørn Hauksson fra 78.).

Det første målet kom etter 43 minutter da Sandnes Ulfs høyreback Vegard Aanestad klarerte ballen opp i sin egen albue inne i feltet. Dommer Espen Berntsen pekte på ellevemetersmerket. En avgjørelse som fikk gjestene til å protestere høylytt, men uten å få gehør.

Se høydepunktene fra kampen her

Dockal gjorde uansett jobben sin, og trillet straffesparket sikkert i mål bak Sandnes Ulfs keeperdebutant Sean McDermott.

Les siste nytt om RBK på Avspark

Det kom etter en god spillemessig omgang av bortelaget. Rogalendingene forsvarte seg godt, og holdt gulljagende RBK unna de store sjansene. Dog uten å skape spesielt mye selv.

Annen omgang fortsatte i samme spor, og det var langt mellom de store høydepunktene helt fram til det var spilt 82 minutter. John Chibuike driblet seg inn i feltet, og fikk ballen fram til kaptein Mikael Dorsin, som punkterte kampen med å sette ballen i krysset til 2-0.

Før det hadde både Rade Prica og Ole Selnæs brukbare sjanser fra kort hold, mens Marius Helle ikke var langt unna for Ulf da han fikk vende opp i feltet etter timen spilt.

Les siste nytt om Sandnes Ulf på Avspark

– Vi spilte en dårlig kamp, men tok tre viktige poeng. Spiller vi slik som i dag vil vi slite med å ta poeng framover, sa målscorer Dorsin til Max etter kampen.

Dermed klatret Rosenborg opp på tabelltopp fram til gullrivalene Strømsgodset og Molde møtes i Drammen søndag. Sandnes Ulf blir liggende på nedrykksplass, og må håpe Fredrikstad på plassen foran avgir poeng mot Brann mandag.

RBK-sjef Jan Jönsson var sånn passe fornøyd med det han så av sine egne elever fredag kveld.

- Vi er kanskje litt bedre i andre omgang og skaper noen flere sjanser slik at vi vinner til slutt fortjent. Men det var stor forskjell på denne kampen og det vi presterte mot Odd Grenland, sa svensken til Max.

Mot Odd Grenland vant RBK 1-0 etter en klassescoring av Rade Prica. Se målet til Prica her.

Målscorer Borek Dockal fikk gult og må stå over borte mot Molde neste helg.

Få flere fotballnyheter på Startsidens fotballtjeneste Avspark.