FBI: - Avverget terrorangrep mot sentralbanken i New York

Mann arrestert etter at han forsøkte å detonere en falsk bombe på over 450 kilo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet for terroraksjonen som FBI skal ha avverget, var den amerikanske nasjonalbankens kontorer på Manhattan i New York.

I en pressemelding skriver FBI at 21-åringen ble arrestert onsdag morgen lokal tid, da han forsøkte å detonere det han trodde var en bombe på over 450 kilo.

Arrestasjonen skal ha kommet etter det FBI kaller en omfattende etterforskning.

21-åringen som er fra Bangladesh, kom til USA i januar. Han skal ifølge FBI ha hatt kontakt med al-Qaida utenfor USA og ha forsøkt å verve folk til å danne en egen al-Qaida-celle etter at han kom til landet.

FBI-agent ga ham ufarlig stoff

Den siktede skal ha kommet i kontakt med en FBI-agent, som ga ham et ufarlig stoff og hevdet dette var eksplosiver. Han skal så ha kjøpt flere komponenter til detonatoren og spanet i finansdistriktet i New York i forkant av angrepsforsøket.

Den siktede skal også flere ganger ha sagt at planen var hans egen, og at dette var grunnen til at han hadde kommet til New York, skriver Aftenposten.no.

FBI-agenten skal også ha vært med i bilen da den siktede 21-åringen onsdag morgen kjørte med den falske bomben til bankens lokaler. Da skal han ha fortalt at han hadde en plan B, som var et selvmordsangrep, dersom politiet klarte å avverge bombeangrepet.

Deretter skal de ha dratt til et hotell der den siktede spilte inn en video der han tok på seg ansvaret for terrorangrepet.

Etter at dette var gjort skal han gjentatte ganger ha forsøkt å detonere den falske bomben.

Mannen skal ha kommet i FBIs søkelys etter at han skrev om jihad på internett.

Bakgrunn: Mann pågrepet i New York for terrorplan

- Det mest alvorlige

Ifølge New Yorks politisjef, Raymond W. Kelly, er dette det 15. terrorangrepet man har avverget siden 11. september 2001.

Fungerende assisterende FBI-direktør, Mary E. Galligan, understreker at befolkningen aldri var i fare.

- Å forsøke å drepe eller lemleste et stort antall uskyldige mennesker er noe av det mest alvorlige man kan forestille seg. Det er viktig å understreke at publikum aldri var i fare i denne saken, fordi to av siktedes medskyldige i virkeligheten var en FBI-kilde og en FBI-agent, sier hun i pressemeldingen.

Personvernpolicy