Mann pågrepet i New York for terrorplan

En mann fra Bangladesh er pågrepet i New York etter at han skal ha forsøkt å gjennomføre et bombeangrep mot USAs sentralbank, opplyser FBI.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha vært under politiovervåking i flere måneder og fikk levert det han trodde var 450 kilo sprengstoff fra en FBI-agent.

Onsdag morgen skal han ha kjørt en bil med det falske sprengstoffet til Liberty Street på nedre Manhattan, der bygningen til sentralbanken Federal Reserve ligger.

Han skal deretter ha dratt til Millenium Hotel nær World Trade Center og forsøkt å utløse eksplosivene med en mobiltelefon, sier ikke navngitte politikilder til New York Post. Bilen eksploderte ikke, og han skal deretter ha blitt pågrepet av politiet.

FBI-agenten skal ha tatt kontakt med mannen på internett for tre måneder siden. Han fremsto der som en radikal islamist og skal ha fortalt at han ønsket å sprenge sentralbanken.

Det falske angrepet var planlagt i tre måneder, ifølge politikilder.

Den mistenkte ankom USA i januar 2012, og formålet med turen skal ha vært å gjennomføre et terrorangrep. Han er nå siktet for forsøk på å bruke masseødeleggelsesvåpen og forsøk på å gi materiell støtte til al-Qaida.

Personvernpolicy