Vil ha svar på hvor Anna (26) døde

DREPT. Anna Medvedeva (26) ble mandag funnet drept i en hytte i Telemark. Foto: Privat
DREPT. Anna Medvedeva (26) ble mandag funnet drept i en hytte i Telemark. Foto: Privat

Politiet forventerå motta den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet i Telemark på onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske Anna Medvedeva (26) ble mandag funnet drept i en hytte på Reshemheia i Telemark.

Politiadvokat Håvard Kalvåg sier til ABC Nyheter at de forventer å få overlevert den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt i løpet av dagen.

– Vi har tro på at obduksjonsrapporten vil komme snarest. Det har tatt lenger tid enn vi har ønsket. Når den kommer vil vi sette oss ned og se nærmere på detaljene den gir, sier Kalvåg.

Politiet har lagt til grunn at hytta trolig er åstedet for drapet, og håper at den foreløpige obduksjonen vil gi de et endelig svar på hvor hun døde.

– Vi håper den gir oss svar på hvor kvinnen døde og hendelsesforløpet i forkant av drapet, sier Kalvåg.

Les også: Tilsto drap på ekssamboer i Telemark

Forventes overlevert

Søndag mottok politiet en nødmelding fra den avdøde kvinnen, men samtalen ble brutt.

TILSTÅTT. Den siktede Mikael Svantesson (45) har tilstått drapet. Foto: PrivatTILSTÅTT. Den siktede Mikael Svantesson (45) har tilstått drapet. Foto: Privat

Etter en intensiv klappjakt i Sverige og Norge ble Mikael Svantesson (45) pågrepet av svensk politi på en rasteplass noen mil nord for Växjö sør i Sverige, sammen med deres elleve måneder gamle sønn.

Den 45 år gamle mannen skal ha hatt blod på klærne da politiet gikk til pågripelse.

Svantesson som er siktet for overlagt drap, forventes overført til norsk politi i løpet av kort tid.

– Svenske myndigheter forventes i dag å ta stilling til spørsmålet om overlevering. Vi tror det ikke vil bli store problemer med å få han utlevert, men om han ikke frivillig går med på utlevering, så blir det en juridisk prosess. Da må det skje en forhandling i Tingsretten, sier Kalvåg.

Les også: Ekskjæreste tilstår drap på kvinne i Telemark

Full etterforskning

Det har blitt stilt en rekke spørsmål om hva politiet gjorde etter at nødsamtalen til avdøde kvinnen ble brutt. Konstituert politimester i Telemark, Rita Kilvær, sier hun forstår at de pårørende etter Bø-drapet ønsker svar om hva som skjedde da den drepte kvinnen ringte politiet.

– Vi forstår godt at spørsmålet om hva politiet gjorde for å håndtere nødmeldingen er av stor interesse, spesielt for de pårørende, som er hardt sammen av denne hendelsen, sier Kilvær.

Politimesteren forsikrer at politiet tok meldingen alvorlig umiddelbart.

– Alt vil gjøres for at de pårørende skal få vite mest mulig om hvordan den omkomne kvinnens siste timer var. De har krav på å få vite hva politiet har gjort og ikke gjort for å håndtere nødmeldingen, sier hun.

Les også: Gransker nødmeldingen i drapsaken i Telemark

Personvernpolicy