Navarsete mister grepet på velgerne

Sp-leder Liv Signe Navarsete (t.h.) gir en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch etter utskjellingen på Dyrøy på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Sp-leder Liv Signe Navarsete (t.h.) gir en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch etter utskjellingen på Dyrøy på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Liv Signe Navarsete mister velgere i hjemfylket, og plassen på Stortinget er usikker, viser en fersk måling for Senterparti-lederens hjemfylke Sogn og Fjordane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navarsete får ikke mer enn 13,1 prosents oppslutning på partibarometeret for Sogn og Fjordane som Respons har gjort for Bergens Tidende. Det er milevis unna resultatet på 25,2 prosent i stortingsvalget for tre år siden.

Målingen kommer midt i en svært tøff uke for Navarsete, som toppet seg tirsdag med at hun måtte diskutere sin tillit og lederstil med sentralstyret i partiet. Hun ga også Senterungdommens leder Sandra Borch en uforbeholden beklagelse for utskjellingen i midten av september.

Ola Borten Moes støttespillere tar nå til orde for å skifte ut Sp-lederen allerede til våren, skriver Adresseavisen.

Dersom målingen blir identisk med valgresultatet neste år, kan Sp-lederen ryke rett ut av Stortinget, selv om partiet er det tredje største i fylket. Årsaken er befolkningsutviklingen i fylket som kun vil ha tre sikre distriktsmandater, mot fire i dag. Med en så dårlig oppslutning vil Navarsete være avhengig av et usikkert utjevningsmandat for å bli gjenvalgt på Stortinget, skriver avisen.

Valgeksperter mener imidlertid at partiets evne til å mobilisere i Sogn og Fjordane vil sikre Navarsete stortingsplassen.

Personvernpolicy