Slik skremmer Hells Angels sine rivaler

KRIG. Hells Anggels har vært involvert i en rekke konfrontasjoner med rivalen Outlaws i Sverige. Bildet er tatt under en politiaksjon mot MC-gjengene i Danmark tidligere i år. Foto: NTB scanpix.
KRIG. Hells Anggels har vært involvert i en rekke konfrontasjoner med rivalen Outlaws i Sverige. Bildet er tatt under en politiaksjon mot MC-gjengene i Danmark tidligere i år. Foto: NTB scanpix.

Outlaws-president ble skutt med to skudd i bakhodet. Politiet har funnet bilder og navn på flere rivaliserende klubb-medlemmer på telefonen til Hells Angels-sympatisør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hells Angels har trappet opp kampen mot den rivaliserende klubben Oulaws MC. Det hevder svensk politiet i et intervju med Aftonbladet.

På ett år har det vært seks alvorlige hendelser i MC-miljøet i Sverige, fire av de har endt med drap.

I mars ble den daværende presidenten av Outlaws, Jørgen Lindskog, lurt inn i en felle da han alene dro for å gjennomføre det han trodde var en narkotikahandel.

I en skog utenfor den svenske byen Karlskrona møtte han tre medlemmer av Red & White Crew, en undergruppe av Hells Angels, som skjøt presidenten to ganger i bakhodet.

Under etterforskningen av den ene mannen fant politiet flere bilder av navngitte medlemmer av rivalen Outlaws. Svensk politi mener det hele så ut som en «dødsliste».

– Det handler om en kartlegging der han samlet på bilder av medlemmer av Outlaws som han ville få identifisert, sier Pernilla Åstrøm i påtalemyndigheten til Aftonbladet.

Les også: Frykter norsk Hells Angels-deltakelse i MC-krig

Morder steg på rangstigen

Ifølge politiet ønsker Hells Angels å skremme bort sine rivaler fra territorier de selv mener å ha krav på. Siden etableringen av Outlaws i 2001 har en rekke personer blitt drept og mishandlet av personer med tilknytning til Hells Angels i Sverige.

Politiet mener Hells Angels bruker kriminelle løpegutter til å ta seg av konflikten som nå er mellom klubbene.

– Vi vet at mannen som vi mener holdt i våpenet da Outlaws-presidenten ble drept, kom et steg nærmere fullverdig medlemskap HA kort tid etter drapet. De tre dømte hadde også full støtte av Hells Angels under rettsaken, sier Åstrøm.

Les også: Politiet aksjonerte mot Hells Angels

Ingen krigssti i Norge

Man har også hatt flere episoder der medlemmer av Hells Angels undergrupper av gått løs på Outlaws-medlemmer. Nærmere 20 personer med tilknytning til Hells Angels stormet en fest hvor medlemmer av Outlaws og deres familie oppholdt seg.

Tre medlemmer av Outlaws ble stygt skadet etter å ha blitt påført slag, spark og kuttskader.

Til sammen skal det være nærmere 800 fullverdige medlemmer av de største kriminelt belastede klubbene i Sverige.

I Norge anslår Kripos at det finnes 310 personer fullverdige medlemmer og personer med nær tilknytning til klubbene. I Norge forholder klubbene seg rolige, og det har ikke blitt meldt om noen alvorlige hendelser siden presidenten av Gladiators MC ble skutt utenfor sin bolig på Lørenskog 30 desember i fjor. Mannen hadde tidligere tilknytning til Hells Angels.

Les også: Mann skutt utenfor huset sitt i Lørenskog

– Vi drar ingen steder

ABC Nyheter har tidligere skrevet om den anspente situasjonen i MC-miljøet i Tyskland og Danmark. Den gang fortalte talsmann i Hells Angels, Rune Olsgaard, at norske medlemmer ikke har planer om å dra til nabolandene for å delta i konfliktene som pågår. Tysk politi fryktet at norske medlemmer skulle reise til Tyskland å hjelpe sine brødre.

– Vi har ikke tenkt tanken på å dra til Tyskland. Dette er tåpelige påstander fra tysk presse og politi, sa Olsgaard den gang.

Personvernpolicy