Dømt til 15 års fengsel for drap

En 21 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel for drapet på Willy Brown (48) i Oslo i fjor, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen var tiltalt for å ha forvoldt en annens død under særdeles skjerpende omstendigheter, og dommen er i samsvar med aktoratets påstand.

Brown ble funnet drept i sin leilighet på Grünerløkka mandag 10. oktober i fjor. Det var en kollega som fant ham drept da han oppsøkte leiligheten fordi Brown ikke møtte på jobb.

Bridge

Brown var en kjent person i hovedstadens bridgemiljø og hadde spilt bridge med gode venner fredag 7. oktober. Senere på kvelden gikk han ut på byen der han traff 21-åringen som senere ble med hjem på nachspiel.

Ifølge tiltalen ble 48-åringen drept tidlig på morgenen lørdag 8. oktober. Tiltalte skal ha slått ham i hodet blant annet med en flaske før han strammet et belte rundt halsen hans slik at han døde.

Mannen, som kommer fra Romania, har hele tiden nektet straffskyld for drap og hevdet at han havnet i slåsskamp med 48-åringen etter at han ble med ham hjem fra et utested i Oslo.

Nødverge

Slåsskampen skal ha oppstått da 48-åringen ville ha sex med 21-åringen, som i sin forklaring hevdet at Brown var i live da han forlot leiligheten.

Tiltalte hevdet videre at han begynte å slåss med Brown fordi han tidligere var blitt voldtatt og var livredd for at det skulle skje igjen. Han hevdet derfor at han handlet i nødverge.

21-åringen kunne imidlertid ikke legge fram bevis som dokumenterte den påståtte voldtekten. Legevakten i Oslo kunne ikke bekrefte at han hadde vært der til undersøkelse, og politiet hadde heller ikke fått noen anmeldelse. (©NTB)

Personvernpolicy