Navarsete: - Jeg må jobbe med lederstilen min

Liv Signe Navarsete har kommet med en uforbeholden unnskyldning til ungdomsleder Sandra Borch, men er usikker på om hun vil fortsette som partileder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag behandlet sentralstyret i Senterpartiet konfliktene i partiet, etter at partileder Liv Signe Navarsete skjelte ut ungdomsleder Sandra Borch.

- Det har vært en god diskusjon. Sentralstyret har håndtert et brev fra Senterungdommen. Det er snakket ut om episoden og partilederen har unnskyldt seg uten forbehold, sa partileder Liv Signe Navarsete på pressekonferansen som ble holdt i Sps kontorer i Akersgata i Oslo tirsdag klokken 14.00.

Har tillit til Navarsete

Ungdomsleder Sandra Borch sa på pressekonferansen at hun er veldig glad for at Navarsete legger seg flat etter utskjellingen, og at hun viser vilje til å forandre lederstilen.

- Jeg har tillit til Liv Signe som partileder etter diskusjonen i sentralstyret, sa Borch.

– Jeg gikk langt over streken. Slike episoder skal ikke gjenta seg, sa Navarsete til NTB

Navarsete forklarte skyllebøtta hun serverte Borch på et seminar om ungdomsdemokrati i Dyrøy i Troms 18. september som et utslag av en «slitsom» diskusjon som stadig pågår om hvem som skal overta som leder i partiet når hun går av.

Les også: Ungdom viser fram senterpartiet sitt

Usikker på om hun fortsetter

Diskusjonene i sentralstyret kretset rundt Navarsetes utskjelling av Sandra Borch foran 200 deltakere på seminar 18. september i år og Senterungdommens usedvanlig krasse brev til moderpartiet i kjølvannet av dette.

I etterkant har flere fylkesledere krevd at det ryddes opp, og at Navarsete gir et uforbeholdent unnskyld.

Det er imidlertid forventet at debatten om Navarsetes fremtid som leder i Senterpartiet fortsatt vil være gjenstand for diskusjon i tiden fremover.

Under pressekonferansen var Navarsete selv kryptisk på spørsmål om hvorvidt hun ville ta gjenvalg som Sp-leder på landsmøtet i november.

- Det tenker jeg fortsatt på, svarte hun.

Personvernpolicy