Navarsete: – God og ærlig samtale med Borch

Sp-leder Liv Signe Navarsete her ved åpningen av Astrup Fearnley Museet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sp-leder Liv Signe Navarsete her ved åpningen av Astrup Fearnley Museet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sp-leder Liv Signe Navarsete og Senterungdommens leder Sandra Borch møttes mandag for å snakke ut om konflikten mellom dem. Noen ren forsoning er det foreløpig ikke snakk om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en kort uttalelse etter møtet, som ble holdt hjemme i Navarsetes leilighet på Frogner i Oslo, sier Navarsete at hun og Borch har hatt «en god og ærlig samtale».

– Vi er enige om at brevet fra Senterungdommen skal behandles som en egen sak på tirsdagens sentralstyremøte. Det innebærer at styret vil få anledning til å diskutere innholdet i brevet bredt og skikkelig, sier Navarsete, som også sier at det ikke vil bli gitt ytterligere intervjuer om saken før etter sentralstyremøtet.

På møtet var også Senterungdommens nestleder Nils Ramsøy og statssekretær Erlend Fuglum.

– Fikk beklagelse

Til VG sier Sandra Borch omtrent det samme som partilederen.

– Det var en ærlig samtale. Vi har blitt enige om at vi nå lar sentralstyret behandle dette. Vi er fortsatt uenige om hva som skjedde. Men det kom en beklagelse, sier hun uten å bekrefte eller avkrefte om hun fikk den uforbeholdne unnskyldningen hun ba om.

Det var under et seminar 18. september at lederen av Senterungdommen fikk en skyllebøtte av Navarsete.

Les også: Navarsete møter Borch mandag

Årsaken var at Sandra Borch samme dag hadde skrevet en artikkel der hun ga uttrykk for at nestleder Ola Borten Moe vil være en god kandidat til å overta etter Navarsete når hun en dag gir seg som partileder.

Ifølge VG skal det være en pågående konflikt mellom Navarsete og nestleder Borten Moe.

Fikk skyllebøtte

Selv om Navarsete skriftlig har beklaget hendelsen, mener både Borch og andre i partiet at hun ikke har fått den uforbeholdne unnskyldningen hun ba om ettersom Navarsete kun skrev «beklager at Sandra opplever at hun ble skjelt ut».

Les også: Navarsete beklager utskjelling av SpU-leder

Senest i Kveldsnytt i NRK søndag lovte Navarsete å komme med en unnskyldning uten forbehold.

Senterungdommen har skrevet et brev til sentralstyret der de kritiserer Navarsetes lederstil. Det er dette brevet som nå skal opp som egen sak under tirsdagens møte i sentralstyretFlere fylkeslag har krevd at partilederen må legge seg flat.

Personvernpolicy