Kronjuveltyver etterlyst med bilde

Politiet har gått ut med bilde av en mann og en kvinne som de mener står bak tyveriet av regaliene til kong Otumfuo Osei Tutu II på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo sist onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo sier tyvene fikk med seg store verdier.

– De stjålne gullgjenstandene tilhører Kong Otumfuo Osei Tutu II fra kongedømmet Ashanti i Ghana, som er på besøk i Norge i forbindelse med en kongress arrangert av The Norwegian-African Business Association, opplyser politiet.

Les også: Politiet etterforsker tyveri av ghanesiske kronjuveler

De antatte tyvene ble fanget av et overvåkingskamera på hotellet, og det er bilder fra dette politiet nå offentliggjør. Bildene viser en mann iført caps og solbriller, med sekk på ryggen og lyse bukser. Den andre personen er en kvinne med hijab, briller, lyse bukser, mørk jakke og mørk genser under. Hun bærer et nett med mange farger. Opptakene er gjort fra en halvtime etter midnatt til omkring 1.30 natt til torsdag.

Politiet tror også at denne kvinnen medvirket til tyveriet. Foto: Politiet (NTB scanpix)Politiet tror også at denne kvinnen medvirket til tyveriet. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Grovt tyveri straffes med bøter eller med fengsel inntil seks år, og medvirkning straffes på samme måte.

Lørdag formiddag besøkte kongen Eidsverket i Bjørkelangen, melder Romerikes Blad. Der fikk han en presentasjon av skogbruk og bruk av tre og avfall til biodrivstoff, og selvsagt blomster fra bunadskledde barn.

Den ghanesiske kongen ankom Gardermoen i sitt privatfly onsdag for å tilbringe fem dager i Norge.

Personvernpolicy