Tidligere Sp-topp hardt ut mot Navarsete

Senterpartietes leder Liv Signe Navarsete får kraftig kritikk for hennes lederstil av tidligere sentralstyremedlem Simen Bjørgen. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Senterpartietes leder Liv Signe Navarsete får kraftig kritikk for hennes lederstil av tidligere sentralstyremedlem Simen Bjørgen. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Tidligere sentralstyremedlem Simen Bjørgen går hardt ut mot Liv Signe Navarsetes lederstil i Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørgen, som var ordfører Sp i Lom kommune fra 2003 til 2011, har i dag ingen politiske verv og sier at han ikke lenger føler seg velkommen i partiet. Nå tar han et kraftig oppgjør med Navarsete og hennes lederstil.

– Liv Signe Navarsete har skjelt meg ut flere ganger i sentralstyret i forbindelse med utspill jeg har hatt. Det skaper ikke akkurat engasjement for å bidra i partiet, sier Bjørgen til Nationen.

Raseri og sinne

Bjørgen, som ble spådd en lysende karriere i Sp, beskriver en partikultur der det slås hardt ned på tanker som ikke er i tråd med partiledelsens syn.

– Jeg ble ofte møtt med raseri og sinne i mangel på politiske argumenter, sier han.

Bjørgen mener at Navarsete har en helt annen lederstil enn tidligere partileder Åslaug Haga.

– Situasjonen kan ikke sammenlignes med den under Åslaug Hagas ledelse. Hun hadde en inkluderende lederstil og var opptatt av å slippe fram ulike stemmer i partiet, sier han.

Politisk dragkamp

Navarsete ble nylig anklaget for å ha skjelt ut lederen av Senterpartiets ungdom, Sandra Borch. Partilederen beklaget fredag dette.

– Jeg beklager at Sandra opplever at hun ble skjelt ut. Det var selvsagt ikke min hensikt. Ingen partimedlemmer skal oppleve å bli skjelt ut av partilederen, og spesielt ikke ungdommene våre, heter det i en skriftlig uttalelse fra Navarsete.

Bjørgen medgir at det ikke bare er et spørsmål om person, men at det også pågår en politisk dragkamp i Senterpartiet.

– Sp har hatt en klar dreining mot venstresiden. Mange savner det verdikonservative Sp som en kraft i sentrum, og som samarbeidet med Høyre og andre sentrumspartier. Jeg oppfatter at konflikten med Senterungdommen handler litt om dette, sier han.

Personvernpolicy