Amanda (15) ble offer for nettmobbing

RYSTENDE. Den kanadiske tenåringsjenta Amanda Todd la ut en videoen på YouTube for en måned siden. Onsdag begikk hun selvmord. Foto: Skjermdump/YouTube
RYSTENDE. Den kanadiske tenåringsjenta Amanda Todd la ut en videoen på YouTube for en måned siden. Onsdag begikk hun selvmord. Foto: Skjermdump/YouTube

I en video på YouTube sto den unge jenta fram og fortalte om livet som mobbeoffer. Politiet bekrefter at hun tok selvmord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kanadiske tenåringsjenta Amanda Todd (15) ble funnet død nærmere en måned etter at hun la ut en video på nettstedet YouTube hvor hun forteller en hjerteskjærende historie.

– Hei! Jeg har bestemt meg for å fortelle dere om min eviglange kamp.

Slik innleder Todd videoen hun la ut på nettstedet 7. september. I videoen forteller hun om et skjebnesvangert valg hun tok da hun bare var 12 år gammel.

I den rystende videoen forteller jenta hvordan hun sammen med venner snakket sammen på webkamera via internett.

– Jeg snakket med venner på webkamera. Med tiden begynte jeg å møte og snakke med nye personer, skriver hun på et av kortene hun holder opp.

– På et tidspunkt fikk jeg komplimenter av en person som ønsket at jeg skulle vise puppene mine, så jeg gjorde det, skriver hun.

DØD. Amanda Todd ble bare 15 år gammel. Foto: PrivatDØD. Amanda Todd ble bare 15 år gammel. Foto: Privat

– Han visste alt om meg

Etter et snaut år uten å høre fra mannen ble hun kontakt av en ukjent mann som truet henne med at hun måtte kle av seg på nytt. Om hun ikke gjorde som han beordret ville han sende et toppløst bilde av henne til venner og familie.

– Han visste hvor jeg bodde, hvilken skole jeg gikk på, hvilke venner jeg hadde og navnene på mine familiemedlemmer, skriver hun.

Todd bestemte seg for ikke å følge mannens ordre. Det var starten på et langt mareritt.

Mannen sendte ut bildet til elever på skolen hun gikk på og Todd ble raskt et mobbeoffer. Da hun var helt alene og ingen ville ha kontakt med henne utviklet hun deperasjoner, anoreksia og begynte med narkotika.

– Igjen, ingen likte meg

I et forsøk på å unnslippe mobbingen begynte hun på en ny skole. Todd håpet at et nytt miljø og nye venner ville være starten på noe bedre.

– Men mannen forfulgte meg. Han lagde en falsk Facebook-profil hvor han la ut et usensurert bilde av meg slik at alle kunne se. Jeg gråt hver natt, mistet alle mine venner og den respekten de hadde for meg.

– Igjen, ingen likte meg, skriver hun på kortene.

Amanda begynte å kutte seg selv. Påføre seg selv smerte etter den vonde tiden. På Youtube skriver den unge jenta at hun begynte å gjøre ting for å lindre smerten.

– Jeg sliter med å bli værende på denne jord, for alt er bare vondt. Jeg gjør ikke dette for å få oppmerksomhet, men for å vise andre at jeg kan være sterk, skriver hun om hvorfor hun lagde videoen.

TRIST. Amanda fortalte hvordan hun ble mobbet. Foto: Skjermdump/ YouTubeTRIST. Amanda fortalte hvordan hun ble mobbet. Foto: Skjermdump/ YouTube

Funnet død

Amanda startet på nytt. En ny skole, venner og en gutt som begynte å vise henne kjærlighet. Alt så ut til å bli slik hun drømte om.

– Men en dag kom en gruppe jenter mot meg. Hun ene viste seg å være hans kjæreste. De banket meg opp mens personer stormet til for å filme det. Jeg var igjen alene.

– Han bare sto der, han brukte meg bare for sex, skriver hun.

Da hennes far hadde kjørt henne hjem prøvde hun å begå selvmord. Hun drakk blekningsmiddel, men ble reddet etter å ha blitt kjørt til sykehus etter kort tid.

Selv om Amanda begynte på nye skoler gjentatte ganger fortsatt mobbingen. 10. oktober ble hun funnet død i Coquitlam i Canada, og politiet bekrefter at hun begikk selvmord.

Historien om den unge jenta går nå verden rundt. Rektor på en av skolene hun gikk, sier til The Vancouver Sun at dødsfallet er svært trist.

– Jeg kan forteller at vi gjorde alt i vår makt for å hjelpe henne. Både lærere og elever er berørte av hva som har skjedd. Hun hadde sterke bånd til skolen, sier Paul McNaughton til The Vancouver Sun.

Se den hjerteskjærende videoen her.

Personvernpolicy