Flere ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge

Flere ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge
Flere ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge

I løpet av det siste året har profilerte ekstreme islamister deltatt på jegerkurs for å ta jegerprøven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene om at profilerte ekstreme islamister skaffer seg skytetrening bekreftes fra lokallag i Norges Jeger- og Fiskerforbund, den flerkulturelle friluftsorganisasjonen Wild-X og kilder i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagsavisen.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt kursdeltakere som har gitt uttrykk for meget ytterliggående standpunkter på jegerprøvekurs. De virket mer opptatt av å få våpen enn av å være ute i skog og mark, sier leder Tor Bach i Wild-X.

Han ble svært bekymret og varslet myndighetene.

Å ta jegerprøven gir ikke automatisk rett til å erverve våpen, det skal foretas en individuell vurdering av hver person for å se på motiv og egnethet. Det gjør politiet. Har du en sykdom eller ikke plettfri vandel kan du kan du nektes å erverve våpen.

– Det er viktig for oss å si at det ikke vår oppgave, men politiet som gir tillatelse til å erverve våpen sier Espen Farstad, informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Etter det avisen erfarer, kommer islamistene det er snakk om fra land i Nord- og Vest-Afrika. De skal være tilknyttet den ytterliggående gruppen Profetens Ummah, som er en av gruppene PST holder under oppsyn. I tillegg skal en mann tilknyttet Ansar-Al-Sunna, som var en gruppe som dukket opp tidligere i år, ha deltatt på jegerkurs.

PST bekrefter at politiet kjenner identiteten til jegerkursdeltakerne, men informasjonssjef Martin Bernsen kan ikke kommentere saken.

Profetens Ummah-leder Ubaydullah Hussain kan ikke se at noen har gjort noe ulovlig og at det er opp til hver enkelt å ta jegerprøven.

– Jegerprøven er tillatt å ta for enhver person med norsk statsborgerskap og ikke kriminelt rulleblad. Om noen rundt miljøet til Profetens Ummah har tatt jegerprøven, er dette en privatsak, sier han.

Personvernpolicy