Forsvareren: – Ingen støtte for påstander om overgrep

Det er ingenting i Skype-samtalene mellom Rune Øygard og den 16 år gamle jenta som støtter hennes påstander om at det skal ha funnet sted 50 samleier, mener forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Øygard bekrefter innholdet i samtalene, men det er ingenting i det som har vært opplest som omhandler seksuelle overgrep, sa advokat Mette Yvonne Larsen da retten tok lunsjpause fredag.

Så å si hele formiddagssesjonen gikk med til å lese opp en mengde meldinger på chattetjenesten Skype med til dels svært intimt og seksualisert innhold.

Les også: Øygard presset om Skype-samtalene

Ordføreren gjentok gang på gang at han gikk for langt og at han angrer på ordbruken, men fastholdt like kategorisk at han ikke på noe tidspunkt er blitt seksuelt opphisset av jenta eller at han skal ha hatt seksuell kontakt med henne.

– Vi kommer til å dokumentere resten av de 80 sidene med Skype-utskriftene. Heller ikke der finnes det holdepunkter for at det har vært seksuell omgang mellom de to, sier Larsen.

Se også: - Det ble for mye for henne

Tok opp sengetøyet

Under eksaminasjonen gikk forsvarer Mette Yvonne Larsen inn på overnattingene, og analysene som har blitt gjort av sengetøy - tatt fra senger hvor overgrepene angivelig skal ha funnet sted.

Hun la også fram en rapport fra Folkehelseinstituttet som konkluderer med at det ikke er funnet sædrester fra sengen som jenta disponerte hos Øygard-familien. Sengetøyet fra hytta i Sjodalen er også analysert. Det er gjort svake funn, men dette kan også skyldes bakterier.

Fikk spørsmål om kleskjøp

Etter forsvarer var ferdig med eksaminasjonen av sin klient, fikk jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal ordet. Hun spurte blant annet om klærne Øygard hadde kjøpt til jenta, og om hvorvidt han hadde kjøpt undertøy. Han fortalte også at han hadde gitt et bankkort til jenta.

Øygard og kona skal blant annet ha gitt jenta et kostbart kjede til konfirmasjonen.

Bistandsadvokaten ville også vite hvordan Øygard kunne ta med ei jente på 13-14 som han opplevde som sexfiksert på turer og ligge på dobbeltrom. Det sier Øygard at han ikke tenkte noe særlig over.

- At hun fikk være med på slike turer var helt selvsagt. At hun lå i dobbeltsenga var ikke for min del. Etter hvert var det ikke noe spørsmål, sa han ifølge tv2.no.

Han understrekte nok en gang at jenta var som en datter for han. Øygard hevdet også at foreldrene til jenta og hans kone visste at han og jenta delte seng.

Vurderte forelskelse

Bistandsadvokaten ønsket også flere opplysninger om seterturen da jenta ifølge Øygard ble akutt syk, og ifølge jenta selv ble sjenket.

På spørsmål om hvorfor Øygard ikke tok med jenta til lege, svarte han at hun var frisk dagen etter.

Hjortdal spurte også om Øygard noensinne hadde tenkt på at jenta kanskje var forelsket i han. Øygard svarte at han hadde vurdert det.

Neste rettsdag er mandag. Da skal etter planen kona til Øygard vitne.

Les også: Jenta forlangte at Øygard ble flyttet

Les også: - Øygard presset om Skype-samtalene

Personvernpolicy