Felix varsler nytt rekordforsøk til helgen

AVLYST: Hoppet fra stratosfæren ble utsatt på grunn av for sterk vind tirsdag. Søndag vil Felix Baumgartner prøve seg på å hoppe fra himmelen igjen. Foto: AP Photo
AVLYST: Hoppet fra stratosfæren ble utsatt på grunn av for sterk vind tirsdag. Søndag vil Felix Baumgartner prøve seg på å hoppe fra himmelen igjen. Foto: AP Photo

På søndag vil Felix Baumgartner (43) på ny forsøke å gjennomføre rekordhoppet fra stratosfæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg trodde det var en spøk da de fortalte meg at vi måtte avbryte prosjektet. Jeg trodde aldri i livet at forholdene ikke kunne være gode nok. Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde med ballongen, siden jeg var inne i kapselen, sa Felix Baumgartner (43) i en pressemelding etter at hans rekordforsøk ble avlyst tirsdag.

Vinden satte en kraftig stoppet for østerrikerens drøm om å bli det første mennesket til å bryte lydmuren i fritt fall.

Millioner benket seg foran skjermen

Millioner av skueslystne satt tirsdag foran tv-skjermen for å få med seg rekordhoppet, men etter gjentatte forskyvinger av hoppet, måtte Baumgartner og hans team konkludere med at vinden var for kraftig til at hoppet ville la seg gjennomføre.

Les også: - Jeg er veldig skuffa

Det var en skuffet Baumgartner som gikk ut av kapselen som skulle frakte ham 36.500 meter over bakken. Etter avlysningen gikk han ut og fortalte om at nye forsøk ville prøves så snart forholdene tillot det.

Lover å hoppe

Nå varsler vågalsen at det vil bli gjort nye forsøk førstkommende søndag.

Om det likevel ikke lar seg gjøre, lover han at det vil bli gjort nye forsøk senere i år.

– Jeg vil at dette skal skje i år. Vi har kommet så langt, og det er ingen vei tilbake. Vi er her, vi har helium og vi er klare til å dra. Om det blir i morgen eller i begynnelsen av neste uke, bryr meg egentlig ikke, forteller Baumgartner videre.

Les også: Se Felix hoppe fra 29.000 meter

Det utrolige hoppet skjer i samarbeid med produsenten av energidrikken Red Bull. De knyttet seg til våghalsen etter at han i 1997 ble kåret til verdens beste basehopper.

I ettertid har Felix Baumgartner gjennomført en rekke kontroversielle og ulovlige basehopp.

Personvernpolicy