Politiet etterforsker tyveri av ghanesiske kronjuveler

Den ghanesiske kongen Otumfuo Osei Tute II hevder han onsdag ble frastjålet kronjuveler fra lobbyen på Oslo Plaza i Oslo. Foto: Wikipedia / Manhyia Palace.
Den ghanesiske kongen Otumfuo Osei Tute II hevder han onsdag ble frastjålet kronjuveler fra lobbyen på Oslo Plaza i Oslo. Foto: Wikipedia / Manhyia Palace.

Den ghanesiske kongen Otumfuo Osei Tute II hevder han onsdag ble frastjålet kronjuveler fra lobbyen på et hotell i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjedde onsdag ettermiddag da en person forsvant ut av hotellresepsjonen på Radisson Blu Plaza hotell med en koffert som skal ha inneholdt de verdifulle gjenstandene, skriver VG. Regaliene har gått i arv fra generasjon til generasjon.

Politiet sendte en patrulje til hotellet ved 15-tiden etter at de hadde fått en melding om at en delegasjon fra Ghana var blitt frastjålet store verdier.

– Patruljen fikk informasjon om det som skal ha skjedd og det ble skrevet en anmeldelse på grovt tyveri av store verdier, sier etterforskningsleder Marius Erlandsen ved Grønland politistasjon.

Ifølge Erlandsen er det overvåkningsbilder som viser en person som går ut av hotellresepsjonen med kofferten som er meldt stjålet. Hvilke gjenstander og hvilken verdi de har, ønsker ikke Erlandsen å si noe om.

– Det er av større verdi og av stor affeksjonsverdi for eierne. Det er ikke snakk om hundrelapper, sier Erlandsen.

Daglig leder Eivind Fjeldstad i The Norwegian-African Business Association (NABA), som arrangerer konferansen Norwegian-African Business Summit 2012, sier gjenstandene har stor symbolsk verdi.

– Som vertskap for Hans majestet synes vi dette er forferdelig leit. Vi vet at dette har stor symbolsk verdi for ham, sier Fjeldstad.

Personvernpolicy