Hangeland: -Sveits borte er den tøffeste kampen

Brede Hangeland håper på seks poeng og seirer både mot Sveits og Kypros i VM-kvalifiseringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Brede Hangeland håper på seks poeng og seirer både mot Sveits og Kypros i VM-kvalifiseringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Drillo sier bortepoeng i VM-kvalifiseringen er bonus og mener fire poeng vil være bra mot Sveits og Kypros. Landslagskaptein Brede Hangeland sikter høyere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fire poeng hadde vært bra det, men vi drømmer om seks, sier Hangeland til NTB.

Norge innledet VM-kvalifiseringen med bortetap mot Island før Slovenia ble slått på Ullevaal. Landslaget tåler neppe tap i begge bortekampene nå. Først venter Sveits i Bern fredag. Neste uke er Kypros motstander i Larnaka.

Tradisjonelt gode

Sveits er gruppefavoritt. Hangeland mener fredagens kamp er den største nøtten å knekke denne gangen.

Les også: Lang vei til Brasil for landslaget

– Jeg forventer at det sannsynligvis blir den vanskeligste kampen i gruppen. Vi møter det beste laget på bortebane, så det blir en tøff test. Samtidig kan det passe oss bra. Vi har tradisjonelt fått gode resultater mot antatt bedre motstandere på bortebane når vi har fått lov til å ligge kompakt. Vi kan håpe på noe av det samme nå, sier Hangeland.

Med tap mot Sveits kan Norge glemme førsteplassen i gruppen. Da vil alt handle om borteseier mot Kypros. En seier der kan være nøkkelen til annenplass og omspill.

– Dersom du må velge, tar du helst tre poeng mot Sveits eller Kypros?

– He he. Sånn tenker jeg overhodet ikke, men jeg tar nok helst tre poeng mot Sveits.

Beste Fulham-start

Og om landslaget er kommet noe skjevt ut i sin kvalifisering har Hangelands engelske klubb Fulham gjort det litt over forventningene i høst.

Les også: Demidov og Tettey vraket

– Det har vært mange utskiftninger. Og det er alltid utfordrende å spille inn et nytt lag. Vi har likevel fått den beste sesongstarten så lenge jeg har vært der. Med alt det som skjedde i sommer med spillere ut og inn er vi godt fornøyd, sier Hangeland.

– Ti poeng på sju kamper må vi si oss fornøyd med, mener den tidligere FC København-stopperen.

Personvernpolicy