Fikk besøksforbud etter trusler mot Øygard

Fikk besøksforbud etter trusler mot Øygard
Fikk besøksforbud etter trusler mot Øygard

Politiet ila to menn i tjueårene besøksforbud etter at de truet Rune Øygard utenfor rettssalen i Lillehammer onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene ble sent onsdag kveld ilagt besøksforbud overfor Rune Øygard og kona hans. Forbudet omfatter å nærme seg eller på noen måte ta kontakt med Øygard.

– De har også forbud mot å oppholde seg i, utenfor eller i nærheten av Lillehammer tinghus fram til 10. november, opplyser operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Se også: - Jeg er jo nødt til å gjøre jobben min

De to mennene meldte seg selv ved 20-tiden onsdag kveld. Etter at de tidligere samme ettermiddag ventet utenfor tinghuset i Lillehammer og ropte trusler da overgrepstiltalte Rune Øygard kom ut, har bildene av opptrinnet blitt vist landet rundt.

De framsto som svært aggressive og ropte blant annet «ikke glem oss, vi glemmer ikke deg» til den overgrepstiltalte ordføreren.

Både aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter og Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, reagerte kraftig. Senere på dagen anmeldte Larsen saken til politiet.

Se også: - Det ble for mye for henne

Ut ifra bildene av mennene som var blitt spredt i mediene, var politiet klar over hvem de to var.

– De framsto som to angrende syndere som hadde innsett at de hadde gjort noe dumt da de ankom politiet, sier Røste.

Advokat Mette Yvonne Larsen fortalte onsdag kveld at Øygard også var blitt utsatt for ubehagelige telefoner på nattetid etter at rettssaken startet tirsdag.

– Det er en stor belastning for ham å sitte her. Han er tiltalt, men ikke dømt, og vi skal huske på at han har lange dager i retten. Han må høre på mye som han ikke er enig i og skal altså i tillegg bli utsatt for en mobb på nattetid som ikke har folkeskikk, sa Larsen til TV 2.

Les også:

Øygard truet utenfor rettslokalet

Øygards forsvarer presset 16-åringen

Hevder Øygard ville gifte seg med henne

Personvernpolicy