Meny

Nå kommer snøen

SNØ: Det er varslet snø i høytliggende strøk i Hedmark og Oppland i helgen. Det betyr ikke at du nødvendigvis slipper unna det hvite underlaget selv om du bor i Oslo. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du på fjellet i helgen bør du bytte om til vinterdekk.

De siste ukene har temperaturene sunket i hele landet og flere har tatt frem både vinterjakke og lue.

Nå ser det ut til at resten av befolkningen må følge etter.

Det er først og fremst i høyere strøk i Hedmark og Oppland snøfaren er størst, men det er muligheter for at snøen kan krype seg ned mot Oslo, Akershus og Østfold.

– Det er særlig søndag det ser ut til at vi vil se de første tegnene til at vinteren har kommet, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til ABC Nyheter.

Temperaturene vil synke frem mot helgen og det er altså på søndag det ser ut til at Østlandet står i fare for å bli dekket av sesongens første hvite krystaller.

– Snøen som vil komme vil ikke ligge lenge, men man vet av erfaring at det kan være greit å varsle befolkningen om at snøen kommer. Det skal ikke mye til før man får snøkaos i Oslo, sier Granan.

Les også: Og kulda setter inn

Nå burde du bytte

Åsmund Møller Johansen ved Statens vegvesen, region øst, oppfordrer befolkningen til å skiftet om til vinterdekk før helgen.

– Vi oppfordrer derfor bilistene til å legge om til vinterdekk hvis de skal ut og kjøre i disse områdene i helgen, slik at man er forberedt hvis det skulle komme snø, sier Johansen i en pressemelding.

Johansen ber alle se til at kjøretøyet har tilstrekkelig veigrep, spesielt de som har tenkt seg opp i høyere strøk.

– Sørg for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand til forankjørende og tilpass farten etter forholdene, oppfordrer Møller Johansen.

Les også: Bilfellene er kommet for å bli

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært