Nå skal norske kjendiser stupe fra timeteren

STUPE. Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus har meldt seg klare til utfordringen i TV Norges nye storsatsning, Skal vi bade. Foto: NTB scanpix
STUPE. Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus har meldt seg klare til utfordringen i TV Norges nye storsatsning, Skal vi bade. Foto: NTB scanpix

Nytt tv-program på TV Norge skal vise kjendiser i bare speedoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV Norge har sikret seg rettighetene til det mye omtalte tv-programmet «Celebrity Splash», eller «Skal vi bade?» som den norske versjonen skal hete.

I en pressemelding skriver TV Norge at norske idrettshelter og andre kjendiser skal ikle seg badebukse og badedrakt og utføre en rekke spenstige stup fra timeteren.

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge sier han gleder seg stort over at tv-kanalen har sikret seg rettigheten til programmet som etter planen skal på skjermen i løpet av 2013.

– Dette er et fantastisk spennende program. Tenk deg selv, uten annen erfaring enn fra bryggekanten skal norske kjendiser ende med å ta sats fra timeteren. Derfra er det bare én vei. Det er helt vann-vittig, sier en entusiastisk Landsverk.

I serien får kjendisene kyndig hjelp fra erfarne stupetrenere, og stupe-elevene skal lære å stupe fra forskjellige høyder og med forskjellige vanskelighetsgrader. Hver uke konkurrerer kjendisene mot hverandre og får poeng fra dommerne.

Les også: «Friends» har blitt TV Norge-eid

Kjus og Aamodt er klare

Programmet har vært en gedigen suksess i utlandet og i Nederland ble programmet sendt direkte og trakk til seg et enormt publikum. Formatet har blitt kjøpt opp av store kanaler som ABC i USA og ITV i Storbritannia, samt solgt til Frankrike og Australia. Hos TV Norge er man sikre på å ha sikret seg neste års store tv-snakkis.

– «Celebrity Splash» er det eneste formatet blant stupevariantene som faktisk er prøvd i markedet som serie, og det med voldsom suksess, sier Landsverk.

To av kjendisene som allerede har meldt seg klare til utfordringen er de tidligere stjernealpinistene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus.

– Denne stupingen er så fysisk og psykisk utfordrende at vi ikke klarte å si nei. Dessuten må jeg slå Lasse, sier Aamodt.

Lasse Kjus fnyser av kameraten.

– Kjetil er en engstelig type. Dette tåler han ikke. Jeg skal gjøre så spektakulære ting fra timeteren at Kjetil kommer til å snu i trappa, sier Kjus.

Det er produksjonsselskapet Eyeworks Dinamo som skal produsere programmet for TVNorge.

Les også: Sinnasnekker'n: Dette skal du ikke se etter på visning

Personvernpolicy