Meny

Fransk politi avdekker terrornettverk

Medlemmer av franske spesialstyrker foran en garasje der en antiterroraksjon ble gjennomført for tre dager siden. Torcy nær Paris 10. oktober. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk antiterrorpoliti har funnet materiale til å produsere bomber under etterforskning av en militant islamsk gruppe over hele Frankrike som truer jøder.

Bombematerialet ble funnet i en garasje som ble brukt av en av tolv medlemmer av nettverket som ble pågrepet i helgen, sier etterforskningslederen François Molins.

– Vi står helt klart overfor et svært farlig terrornettverk. Det er helt påkrevet at de pågrepne holdes fengslet, sier han i en kunngjøring.

Garasjen ble gjennomsøkt tirsdag etter at en mistenkt islamsk terrorist ble skutt og drept i en razzia lørdag. Mannen var mistenkt for å ha hatt forbindelse til et granatangrep mot et jødisk supermarked i forrige måned.

Molins sier at våpenbeslaget omfattet et haglgevær, en revolver, sekker med potassium og en trykkoker. Sammen med våpnene ble det funnet en liste over jødiske grupper i Paris-området.

Franske jøder er svært bekymret etter en serie angrep de siste månedene. I det verste tilfellet ble en rabbiner og tre jødiske barn drept i Toulouse i mars.

Populært