Meny

Vil ha savnede på melkekartonger

Over 8000 nordmenn er nå medlem av en gruppe som kjemper for å få bilder og personalia av savnede nordmenn bak på melkekartonger. USA er ett av landene som har hatt en slik praksis i åresvis. Foto: National Child Safety Council

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen nordmenn ønsker at savnede skal bli etterlyst på baksiden av melkekartonger.

Over 8000 personer er medlem av gruppen «Savna barn og ungdom på melkekartonger» på Facebook. Som navnet tilsier ønsker de nå innføring av savnet-plakater av personer som har forsvunnet bakpå melkekartonger, tilsvarende praksisen de har i USA, her i Norge.

- Tine får mange ideer om hvordan melkekartongene kan brukes til gode formål. Å etterlyse savnede barn og unge er et slikt forslag, sier kommunikasjonsdirektør i Tine, Lars Galtung, til ba.no.

En av de som er svært engasjerte for å få etterlysning av savnede personer på melkekartonger er Britt Yndestad fra Bergen.

Hun mener at det kan føre til at flere savnetsaker blir løst.

- Man får eksponert de savnede på et marked som er kjempestort, sier Yndestad til ba.no, og legger til at hun tror det vil være til stor hjelp for politi og pårørende.

En av de som kunne vært aktuell for et bilde bak på melkekartonger er savnede Per Kristian Slåttli, som  har vært savnet siden 1. mai i år.

Les også: Bergensmusiker savnet

Meierigigant Tine sier de ikke er helt fremmed for tanken med å vise frem savnede nordmenn bak på melkekartonger.

Kommunikasjonsrådgiver i Oslo-politiet, Roar Hanssen mener imidlertid at det er mer praktisk med nettsider, og sier til ba.no at han ikke er sikker på om det ville vært aktuelt å etterlyse den savnede musikeren på melkekartonger, selv om det hadde vært et alternativ.

- Melkekartonger kan være en god idé, men sikkert litt belastende også, sier han til ba.no.

Hva mener du? Er det en god idé å etterlyse personer bak på melkekartonger?

Populært