Meny

Malala (14) fikk operert bort Taliban-kule

Malala Yousafzai (14) har jobbet for jenters rettigheter siden hun var 11 år gammel. Nå mener Taliban at hun må dø (Foto: NTBscanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pakistanske jenta ble skutt av Taliban fordi hun snakket på vegne av jenters rettigheter.

Onsdag morgen ble en kule operert ut av hodet til Malala Yousafzai (14). Pakistanske leger kaller operasjonen en suksess.

Malala ligger nå på intensivavdelingen på et sykehus i Peshawar i Pakistan. Det vurderes fortløpende om hun bør sendes ut av landet for videre behandling.

Engasjerte seg mot Taliban som 11-åring

Malala Yousafzai har blogget om jenters rettigheter i en tidligere Taliban-kontrollert provins i Pakistan siden hun var 11 år gammel. Da hadde Taliban stengt alle skoler for jenter i området.

Hun begynte å skrive en dagbok for BBC Urdu om livet under Taliban i 2009, da de ble drevet ut av området senere samme år ble Malas identitet kjent.

Tirsdag ble hun skutt på vei hjem fra skolen og etterlatt alvorlig skadd sammen med to klassevenninner.

Les også: Tenåring refset Taliban - straffet med skudd i hodet

Lover å drepe Malala

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. Deres talsmann Ehsanullah Ehsan sier til BBC at de ikke vil gi seg før Malala er drept. De mener at hun må dø fordi hun er anti-taliban og truer islamske verdier.

Angrepet skaper nå sterke politiske reaksjoner i Pakistan.

- Vi må bekjempe denne type mentalitet. Vi må fordømme den. Malala er som min egen datter, og deres også. Hvis denne mentaliteten fortsetter, hvem sin datter vil da være trygg? uttalte Pakistans president Asif Ali Zardari.

Populært