Meny

Kranglet om to kroner - politiet måtte rykke ut

PENGER SPART ER PENGER TJENT: Det brøt ut full krangel mellom en taxisjåfør og hans kunde ved Sandvika natt til onsdag. To kroner var det som skilte dem. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taxisjåføren og kunden klarte ikke å bli enige om betalingen. Til slutt måtte lovens lange arm rykke ut for å bistå.

Av og til må politiet bruke tid på saker som tilsynelatende ikke virker som en veldig nødvendig prioritering av ressurser, men nå er det også en gang sånn at rett skal være rett.

Natt til onsdag ble det rabalder da en taxisjåfør skulle slippe av en kunde i Sandvika utenfor Oslo. Sjåføren mente han ikke fikk korrekt beløp for tjenesten han hadde levert, men det nektet passasjeren plent, ifølge Budstikka.

Årsak? Det viste seg at da passasjeren skulle betale fungerte ikke kortet, og han måtte dermed finne frem et nytt som fungerte. «Problemet» var at takstameteret i mellomtiden hadde steget med to kroner, og de to kronene var det uaktuelt for kunden å betale.

Les også: Politiet tilkalt etter prompebråk i taxi

Til slutt måtte taxisjåføren tilkalle politiet for å få hele beløpet han mente å ha krav på.

Kompromisset ble at passasjeren betalte de to kronene som regningen hadde økt med, mens taxisjåføren betalte to kroner tilbake til kunden.

Operasjonsleder Tora Jordan ved Asker og Bærum politidistrikt innrømmer at den aktuelle krangelen ikke var verdt politiressursene som ble satt inn.

– Men det hender at vi gjør slike ting av preventive hensyn, for å unngå slåssing, men når taxisjåfører ringer oss pleier det å være litt mer alvorlig enn to kroner, sier hun til Budstikka.

Hvem som var mest fornøyd med dealen dagen derpå, av sjåføren og passasjeren, er ikke kjent.

Populært