Meny

Dronningens dramatiske liv i ny biografi

Dronning Sonja (75) forteller åpenhjertig om livet sitt i en ny biografi. I boken får man innblikk i et til tider dramatisk liv. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag lanseres biografien om dronning Sonja. I «Dronningen» står det blant annet om hvordan hun og kongen tok imot Mette-Marit da de ble introdusert for henne i 1999.

Over 500 sider i en autorisert biografi skrevet av Ingar Sletten Kolloen, får man innblikk i et til tider dramatisk liv.

Det gikk ni år før kong Olav tillot sønnen å forlove seg med Sonja. Før forlovelsen møttes paret i skjul, og Slottet avkreftet til stadighet forholdet mellom de to. Samtidig mente venninnene hennes at hun kastet bort tiden, skriver Dagbladet.

– Det hendte nok at jeg tenkte slik selv også. Problemet i forholdet handler ikke om meg som person, men om sak, forklarte kronprinsen meg. Jeg, som var årsaken til saken, syntes det var umulig å skille sak og person. Samtidig prøvde jeg å si til meg selv at jeg ikke hadde noe å skamme meg over, sier hun i boka.

Les også: - Gratulerer med dagen, Harald og Sonja!

I 1999 ble kongeparet introdusert for sønnens kjæreste Mette-Marit.

– Jeg har selv kjent på kroppen hvor grusomt det er ikke å bli akseptert og beskyldt for å ville ødelegge kongehuset. Kong Harald og jeg forsøkte å gi Mette-Marit en følelse av det motsatte. Hun var velkommen, sier hun.

I boka kommer det også fram at 70-tallet var en tøff tid for dronningen.

I 1970 døde søsteren hennes brått. Senere samme år spontanaborterte hun under kong Olavs bursdagsfeiring.

Gleden var derfor stor da Märtha Louise kom til verden i 1971.

Året etter hadde dronningen sin andre spontanabort, samtidig som legene forsikret befolkningen at innleggelsen av dronningen var ren rutine.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært