Meny

Konsernsjef truer med oppsigelser om Obama vinner

I en epost til sine ansatte advarer milliardær David Siegel om at de kan bli oppsagt om de stemmer på sittende president Barack Obama i presidentvalget. Skjermdump: YouTube

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske milliardæren David Siegel har i en epost til sine ansatte truet med sparken om Barack Obama vinner presidentvalget i USA.

Konsernsjef David Siegel, eier av timeshare-giganten Westgate Resorts i Florida sendte mandag denne uken en epost til sine ansatte der temaet var den pågående presidentvalgkampen i USA.

Uskyldig nok, hadde det ikke vært for at Siegel også gjorde det klart i eposten at noen av de ansatte kunne forvente å få sparken om Barack Obama vinner valget, ifølge Think Progress.

Les også: - Det er viktigere ting i livet enn penger

Må kutte om Obama vinner valget

I eposten går Siegel langt i å forsøke å påvirke sine ansatte til å stemme på republikanerne i valget, selv om han poengterer at han naturligvis ikke kan si hvem de ansatte skal stemme på.

I et utdrag av eposten, som først ble publisert på nettstedet Gawker, hvor man kan lese hele eposten, skriver Siegel følgende:

(oversatt fra engelsk)

Subject: Message from David Siegel
Date:Mon, 08 Oct 2012 13:58:05 -0400 (EDT)
From: [David Siegel]
To: [All employees]

Til alle mine verdsatte ansatte,

Som de fleste av dere vet har vårt selskap, Westgate Resorts, fortsatt å lykkes til tross for en svært dårlig økonomi. Det er hevet over enhver tvil at økonomien har endret seg til det verre, og vi har ikke sett noen forbedring over de siste fire årene.

På tross av alle utfordringene vi har møtt, er de gode nyhetene dette: Økonomien er for øyeblikket ingen trussel mot din jobb. Det som imidlertid truer jobben din, er ytterligere fire år med den samme ledelsen i landet.

Selvfølgelig, som din arbeidsgiver, kan jeg ikke si hvem du skal stemme på, og jeg vil absolutt ikke blande meg med din rett til å stemme på hvem enn du vil. Faktisk så oppmuntrer jeg deg til å stemme på den du tror vil tjene dine interesser best.

Men, la meg dele noen fakta som kan hjelpe deg å bestemme hva det er som er i dine beste interesser.

Så hvor vil jeg med alt dette? Det er ganske enkelt. Hvis noen nye skatter ilegges meg eller mitt selskap, som vår nåværende president planlegger, så vil jeg ikke ha noen annet valg enn å redusere størrelsen på selskapet. I stedet for vekst vil jeg bli tvunget til å skjære ned. Dette betyr færre jobber, mindre fordeler og garantert færre muligheter for alle.

Så når du tar din avgjørelse, spør deg selv, hvilken kandidat forstår økonomien i eierskapet av virksomheter, og hvem gjør ikke det? Hvem sin politikk vil sette din jobb i fare? Svar på disse spørsmålene og du burde vite hvem som er den som er i stand til å beskytte og redde din jobb.

Samtidig som media ønsker å få deg til å tro at «1-prosenterne» (de rikeste 1 prosent i USA, journ. anm) er dårlige, så forteller jeg deg at de ikke er det. De skaper de fleste jobbene. Hvis du mister jobben din så vil det ikke være på grunn av «1-prosenterne»; det vil være på grunn av en politisk orkan som har feid gjennom dette landet.

Les også: Anders var milliardær i to timer

- Taler sannheten

Siegel har selv bekreftet innholdet i eposten til sine ansatte overfor Gawker, og sier han «taler sannheten» og gir de ansatte «noe å tenke på» når de går til urnene.

David Siegel er en kontroversiell figur i amerikansk næringsliv. I tillegg til bedriften han har bygget opp er Siegel kjent for å ha begynt byggingen av det som skal bli USAs største hus: En mega-mansion på 90.000 kvadratmeter, modellert etter verdensberømte Versailles i Frankrike.

Sammen med sin kone Jackie Siegel deltar han også i en dokumentarfilm om paret kalt «The Queen of Versailles», som handler om deres reise til rikdom samtidig som den amerikanske drømmens gleder og mangler avdekkes.

New York Magazine kaller Siegel-paret som fremstilles i filmen for «en fantastisk metafor for alt som er galt med den amerikanske økonomien, og kulturen som formet den».

Populært