Romney tar ledelsen på meningsmålingene

Etter sin sterke opptreden i den første TV-debatten i forrige uke har Mitt Romney nå tatt ledelsen på flere amerikanske meningsmålinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge kandidatene drev tirsdag valgkamp i Ohio. I Cuyahoga Falls ble Romney tatt imot med jubel av tilhengere som ropte «Fire uker til», mens president Barack Obama ble møtt av ropene «Fire år til» på et møte i Columbus.

Obamas talskvinne Jan Psaki gjorde det klart at de ikke hadde ventet at gjenvalget skulle bli lett.

For første gang siden Romney ble nominert til republikanernes presidentkandidat, viser nå RealClearPolitics' daglige måling at han leder over Obama, selv om det er med fattige 0,7 prosentpoeng.

Han leder med 2 prosentpoeng på Gallups måling, og ligger likt med presidenten på Rasmussen-målingen, der begge har 48 prosent.

Selv om Romney har fått et byks oppover på den landsomfattende målingene, viser målingene i de fleste av de om lag åtte viktigste vippestatene at Obama fortsatt leder der, selv om ikke alle har gjennomført målinger etter TV-debatten.

Les også: – Romney vant debatten

Obamas stab er spesielt lettet over at han holder stillingen i den kanskje viktigste av alle vippestatene, Ohio, der han ifølge en CNN-måling har en ledelse på 51 mot 47 prosent over Romney.

Ingen republikaner har vunnet presidentvalget uten samtidig å vinne i Ohio. Skulle Romney tape Ohio, ville han måtte vinne flere solid demokratiske delstater for å seire til slutt.

Personvernpolicy